En Sıcak Konular

Üniversitelerde gerilim

28 Şubat 2008 10:00 tsi
Türban karşıtı öğrencilerden protesto.. Üniversite kapılarında tansiyon yükseldi. Eylemler yapıldı.Türban düzenlmesi bazı üniversitelerde gerilime yol açtı. Çeşitli üniversitelerde öğrenciler türban karşıtı sloganlar atıldı, protesto gösterileri yapıldı.

Aydın Üniversitesi Halit Aydın Kampüsü’nde türbanlı öğrencilerin okula girmesini protesto eden yaklaşık 100 kişilik grup eylem yaptı. Başörtülü öğrencilere destek veren 5 öğrenci, diğer gruba tepki gösterince iki grup arasında gerginlik yaşandı. Eylem yapan her iki grubun da Türk bayrağı açması dikkat çekti.

Bilgi Üniversitesi öğrencileri, AKP Hükümeti’nin politikalarını eleştirmek için okulda bir gösteri yürüyüşü düzenledi. Kantinde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, “AKP’yi istemiyoruz” sloganları attı. Grup, “AKP’nin türbanı Amerikan bayrağı” yazılı afişle yürüdü. Öğrenciler daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) bir grup öğrenci, üniversitelerde türban serbestisini protesto etti. Anadolu Üniversitesi’nden gelen öğrencilerin de destek verdiği protesto eylemine katılan yaklaşık 100 öğrenci, büyük bir Türk Bayrağı taşıyarak kampüs içindeki Atatürk ve Gençlik Anıtı’na yürüdü.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde önceki günden beri türban eylemi yapan kız öğrenciler ile dışarıdan gelerek onları destekleyenler, bildiri okudu. Mühendislik Bölümü öğrencisi Ali Pala, eylemcilere, Türk geleneğinde türban mı yoksa yazma mı olduğunu sordu. Bunun üzerine yaşanan kısa süreli gerginliği okulun özel güvenlik görevlileri yatıştırdı.

İnternet haber



Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,065 µs