En Sıcak Konular

Yahudi Medvedev Rusya'yı karıştırdı

28 Şubat 2008 09:25 tsi
Yahudi Medvedev Rusya'yı karıştırdı
Rusya'da Pazar günü yapılacak başkanlık seçimlerinden zaferle çıkması beklenen Putin'in halefi Medvedev'in Yahudi olma ihtimali ülkeyi karıştırdı. Muhalefet Yahudi bir başkan istemezken, Rus halkının sandıkta vereceği cevap merakla bekleniyor.

Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin'in halef olarak belirlediği Dimitri Medvedev, 3 gün sonra yapılacak başkanlık seçimlerine hazırlanırken, Yahudi asıllı olduğuna dair söylentiler Rusya gündemine bomba gibi düştü. Aşırı milliyetçi Rus muhalefet partileri bir süredir Medvedev'i Yahudi olmakla suçluyordu ancak haberi ilk duyuran İsrailli Haaretz gazetesi oldu. Gazetenin Rusça sitesinden yayınlanan haberde Rusya'daki milliyetçi çevrelerin Medvedev'in Yahudi olduğunu söyledikleri ve bu durumdan Rusların yanısıra Yahudi çevrelerin de rahatsızlık duyduğu ifade edildi. Şimdi, Pazar günü sandık başına gidecek olan ve çoğunluğu, Ortodoks Hristiyan kökenlerine bağlı Rus halkının Putin'in gölgesinde seçime girecek olan Medvedev konusunda fikir değiştirip değiştirmeyeceği tartışılıyor.

İSRAİL DE İSTEMİYOR

Öte yandan Medvedev'in Yahudi olduğu iddialarından hem Rusya'daki hem de İsrail'deki Yahudilerin de rahatsızlık duyduğu belirtiliyor. Yahudiler böyle bir durumun hem Medvedev'e hem de Yahudilere sadece sıkıntı getireceğini düşünüyorlar. Haaretz gazetesinin haberinde Rusya'daki Yahudi liderlerinden birinin 'Bunun olmaması için dua ediyorum' açıklamasında bulunduğu ifade edildi. Rusya'da Yahudilere karşı hergeçen gün biraz daha artan ırkçı saldırılardan çekinen Yahudiler, Medvedev'in Yahudi olması ve seçilmesi durumunda muhalefetin ırkçı saldırılara ağırlık vereceğinden endişe ediyor. Milliyetçi 'Rusya Partisi' St. Peterburg Başkanı Nikolay Bondarik de çarşamba günü Moscow Times'a verdiği röpor- tajda konu ile ilgili, 'Biz kesinlikle Medvedev'e karşıyız, çünkü o aslen Yahudi ve Museviliğe olan sempatisini saklamıyor. Düşünün ki Japonya, Çin kökenli biri tarafından yönetilsin!' açıklamasını yaptı.


Yahudi değilim demedi

Medvedev'in Yahudi olduğu ile ilgili söylentilerin nedenlerinden biri, Medvedev'in büyük babasının adının (Veniamin), bir Yahudi ismi olan Binyamin'e benzemesi ve soyadının bazı Yahudilerin de taşıdığı Şapoşnikov olması. Medvedev, yakın zamanda haftalık Rus dergilerinden birine verdiği röportajda, 23 yaşında Ortodoks olarak vaftiz edilmeyi kabul ettiğini açıklamıştı, fakat söylentiler hakkında yorum yapmamıştı.


Abramovich ile benzerlikleri var

Rusya'da Dimitri Medvedev'in Yahudi olduğunu ispatlama yarışı seçim günü yaklaştıkça hızlanıyor. Rusya'da aşırı sağcı 'İllegal Göçmen Karşıtı Hareket'in internet sitesinde Medvedev, Yahudi asıllı Rus milyarderler Roman Abramovich ve Boris Berezovsky'ye benzetiliyor. Sitede bu üç ismin resimleri verilerek yüz şekli tahlili ve antropolojik bilgiler ışığında Medvedev'in de Yahudi olduğu sonucuna varılıyor. Dahası Medvedev'in arkasında Abramoviç gibi güçlü bir Yahudi işadamının olduğu iddia ediliyor.

yenişafak



Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,029 µs