9 öneri | " /> 9 öneri | "/>

En Sıcak Konular

Kadınları kalpten koruyan 9 öneri

28 Şubat 2008 08:54 tsi
Kadınları kalpten koruyan 9 öneri Erkek hastalığı diye bilinen kalp rahatsızlıklarının kadınlarda da hızla artması endişe uyandırıyor. Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırımakın, 8 milyon kadının “kalbi” olduğunu söyledi ve onlara 9 öneride bulundu. İşte size 9 öneri...

Yıldırımakın, Amerikan Kalp Birliği'nin yaptığı son çalışmalara göre kadınların kalp damar hastalıklarını önlemesi için yapmasını önerdiği 9 basit adımı aktardı:

Sigaraya hayır! Eğer sigara içiyorsanız şimdi hemen bırakın. Bu alışkanlık kan basıncının fırlamasından dolayı ölüm riskini 3'e katlıyor. Üsrtelik kanın pıhtılaşmasına sebep olup kalp krizlerine davetiye çıkarıyor. Sigarayı bıraktıktan bir sene sonra kalp krizi riskini %50 azaltmış olacaksınız.

Belinizin inceliğine dikkat edin Aldığınız kalorileri fiziksel aktiviteyle yakarak dengeleyin. Belinizin inceliğine, kilo alıp almadığınıza dikkat edin. Bel kalınlığınız 75 santimi geçiyorsa kırmızı alarm vermeye başlıyorsunuz demektir. Spor yapın Günde en az 30 dakika spor yapmayı hedefleyin.

Şekli ne olursa olsun egzersiz yapmak kan basıncınızı düşürecek, stresinizi azaltacak ve iyi kolestrolünüzü yükseltecektir. Tuz yerine biber kullanın Kan basıncınızı 120/80 mmHg ya da altında tutun.

Bunu başarmak için sodyumu yemeklerinizden çıkarın. 50 yaşından büyük kadınların günlük sodyum alımını 1.500 mg civarına indirmeliler.

Doymuş yağlardan ve margarinden uzak durun Bu tip yağlar patates cipslerinde bolca bulunur. Yüksek kolestrolün artmasına ve damarları tıkayıp kalp krizine sebep olurlar. Toplam kolestrol seviyenizi 200mg/dl’de tutun.

Renkli beslenin Ispanak, havuç, şeftali gibi anti oksidan ve lif deposu yiyecekleri tercih edin. Balıktan vazgeçmeyin Haftada en az 2 defa balık alın.

Tuna, somon ve alabalık omega-3 bakımından zengin balıklardır. Kırmızı et yemek istiyorsanız, yağsız kısımlarını tercih edin. Önleminizi alın Kadınlar erkeklere oranla 10 yıl daha geç kalp damar hastalıklarına yakalanıyor. Bu yıllarınızın kıymetini bilin ve şimdiden önlem alın.

Bugün



Bu haber 272 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,308 µs