En Sıcak Konular

PKK'ya ağır darbe!

28 Şubat 2008 08:11 tsi
PKK'ya ağır darbe! PKK'nın Zap kuşatmasını kırmak için Kandil bölgesinden yaptığı takviyeye TSK'nın yanıtı ağır oldu. Operasyonun 6. gününde 77 PKK'lı etkisiz hale getirildi, 5 asker şehit oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nın (TSK) Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğü harekâtın 6. günü en sıcak çatışmaların yaşandığı gün oldu. PKK'nın, Zap kuşatmasını kırmak için güneyden, Kandil bölgesinden yaptığı takviyeye TSK'dan yanıt ağır oldu. Çatışmalarda 77 PKK'lı etkisiz hale getirilirken, 5 asker şehit oldu. Öldürülen PKK'lı sayısı 230'a ulaşırken, şehit sayısı da 3 korucuyla birlikte 27'ye yükseldi.
Genelkurmay Başkanlığı, operasyonun 6. gününde harekâtla ilgili en kapsamlı basın açıklamasını yaptı. Harekâtın dünkü bölümü, etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısı açısından da rekor düzeye ulaştı. TSK, 77 PKK'lıyı etkisiz hale getirdi. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:


Sıcak temas sürüyor
"Irak'ın kuzeyinde PKK terör örgütüne karşı icra edilen sınır ötesi harekâtın 6'ncı gününde (27 Şubat 2008), bölgeye takviye maksadıyla gelen terörist gruplarla sağlanan sıcak temas, iki ayrı bölgede aralıklarla devam etmektedir. Harekâtın başlangıcından itibaren en kapsamlısı olan ve dün gece boyunca süren çatışmalarda, şu ana kadar 77 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bu rakamla, etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 230'a ulaşmıştır.


Üst düzey isimler çatışmada
Ayrıca alınan emareler, halen sıcak temas bölgesindeki terörist grupların içinde örgütün bazı üst düzey isimlerinin olabileceğine işaret etmektedir. Dün akşam (önceki akşam) saatlerinden itibaren başlayan bu çatışmalarda 5 personelimiz şehit olmuştur. Harekât süresince ayrıca 3 geçici köy korucusu (GKK) şehit olmuştur. Derinlikte belirlenen terörist mevzileri ve barınma yerleri, uçaklar ve karada konuşlu uzun menzilli destek silahları ile ateş altına alınmıştır. Havanın kısmen düzelmesiyle birlikte, bütünleme ikmali ve takviye faaliyetleri tamamlanmıştır.


Operasyon bilançosu
Birliklerimiz, sorumluluk sahalarındaki arazi arama tarama faaliyetlerine ve örgütün lojistik altyapısının tahribine devam etmişlerdir. Harekâtın başından itibaren, manevra birlikleri tarafından 47 mağara, 187 barınak ve sığınak, 29 hafif silah mevzii, 38 uçaksavar mevzii ve 11 ulaştırma tesisi kısmen ya da tamamen tahrip edilmiştir. Harekât süresince bölgedeki 48 hedef grubuna (225 hedef) hava taarruzu icra edilmiştir. Bu kapsamda, teröristlere ait 13 uçaksavar mevzii, 69 mağara, 87 barınak, 5 eğitim tesisi, 21 lojistik tesis, 12 komuta merkezi, 11 muhabere tesisi ile 7 ulaştırma tesisi tam isabetle vurulmuştur. Aynı dönemde, kara ateş destek vasıtaları 475 ayrı hedefi ateş altına almışlardır.


Erinden generaline
Harekât, birliklerimizin üstün yetenekleri ve erinden generaline tüm personelin eşsiz özveri ve kararlılığıyla sürdürülmektedir."


İŞTE OPERASYON MÖNÜSÜ:


Lavaş, tonbalığı, domates ve helva

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde, TSK'nın, Irak'ın kuzeyinde terör örgütü unsurlarına yönelik kara harekâtıyla ilgili yeni fotoğraflar yayımlandı. TSK'nın Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğü sınır ötesi operasyon sırasında askerler, kumanyalarını portatif ocakta ısıtıyor. Genelkurmay Başkanlığı'nca dağıtılan fotoğraflarda, askerlerin bir öğününde, lavaşın yanında konserve tonbalığı ve domatesle, enerji vermesi amacıyla helva bulunduğu görülüyor.
Fotoğraflarda, helikopterlerin bulduğu en küçük düzlükleri pist olarak kullandığı, bazı askerlerin de çatışmaların sürmesi nedeniyle tıraş olmaya fırsat bulamadığı net bir şekilde gözleniyor.

milliyet



Bu haber 407 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,249 µs