En Sıcak Konular

Dolandırıcıyı H harfi yakalattı

27 Şubat 2008 23:58 tsi
Aynı adı ve soyadını taşıyan dolandırıcı başkasının arsasını üzerine geçirdi. Ancak polisin dikkatinden bir ayrıntı kaçmadı.

Bursa'da, kendisiyle aynı ad-soyadı taşıyan ve 19 yıl önce ölen kişinin 3 dönümlük arazisini üzerine geçirerek bir müteahhide sattığı önü sürülen kişi ve arkadaşı, polisin dikkati sonucu yakalandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, merkez Nilüfer ilçesinde müteahhitlik yapan Namık M, polise başvurarak, Ahmet İ. ve Abdülhakim B'den yaklaşık 2 ay önce Ertuğrulköy'de 3 dönümlük araziyi 1 milyon 50 bin YTL'ye satın aldığını, bunun karşılığında bu kişilere 23 bin YTL kapora verdiğini bildirdi.

Namık M, her iki kişiden de şüphelendiğini belirterek, polisten bu kişilerin araştırılmasını talep etti. İhbar üzerine harekete geçen Mali Büro Amirliği ekipleri, arazinin sahibi Ahmet İ'nin, Nilüfer İlçe Nüfus Müdürlüğündeki kayıtlarını incelemeye aldı.

Ekipler, bu kişinin baba adının kayıtlarda ''Mehmet'' olduğunu, müteahhidin söylediği kişinin ise babasının adının ''Memet'' olduğunu fark etti. Bir harf eksikliğinden yola çıkarak soruşturmayı derinleştiren ekipler, arazinin gerçek sahibi Ahmet İ'nin 19 yıl önce yaşamını yitirdiğini, kendisiyle aynı adı ve soyadı taşıyan zanlının da arkadaşıyla birlikte bu kişiye ait araziyi, tapu kayıtlarında üzerine geçirerek satışını yaptığını belirledi.

Ahmet İ'nin, Nilüfer Tapu Müdürlüğüne başvurduğu ve ''Tapumu kaybettim'' diyerek yenisini çıkardığının anlaşıldığı öğrenildi. Olayın ardından gözaltına alınan iki zanlı, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından ''Resmi belgede sahtecilik yapmak'' suçundan adliyeye sevk edildi.

Bu arada, ölen kişinin eşi ve iki çocuğunun da araziden haberlerinin olmadığı, polisin kendilerine bilgi vermesi üzerine her iki zanlı hakkında şikayette bulundukları bildirildi.


Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,427 µs