En Sıcak Konular

BBP'den rektöre bir hafta süre

27 Şubat 2008 20:58 tsi
BBP'den rektöre bir hafta süre BBP lideri Yazıcıoğlu'nun danışmanı, Atatürk Üniversitesi'nde başörtüsü yasağının hafta sonuna kadar devam etmesi halinde rektör hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun danışmanı Emrullah Önalan, Atatürk Üniversitesi'nde başörtüsü yasağının hafta sonuna kadar devam etmesi halinde rektör ve dekanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Yükseköğretim kurumlarında başörtüsüne serbestlik getiren Anayasa değişikliği Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmasına rağmen Atatürk Üniversitesi'nde yasak devam ediyor. Duruma tepki gösteren BBP Genel Başkanı Danışmanı Emrullah Önalan; başörtüsünün aslında insanın din ve vicdan özgürlüğü alanındaki en doğal hakkı olduğunu belirtti.

Türkiye'de bir avuç azınlığın devlet, millet çatışması üzerinde yönetimi elinde tutma arzusu olduğunu ileri süren Önalan, "Bu durumu meydana getirmenin tarihsel bir rövanş olduğundan beyhude olanlar hâlâ bugün inadımız şerefimizdir anlayışı ile haksızlıklarını devam ettirmektedirler." dedi.

Atatürk Üniversitesi'nde uygulanmaya devam eden başörtüsü yasağının Erzurum'a yakışmadığını da ifade eden Önalan, "Buradan Atatürk Üniversitesi rektörüne ve dekanlarına sesleniyorum. Bu durum cumhuriyetin kuruluşunda köşe taşı olmuş, cumhuriyetin kuruluşunda halkın iradesini Erzurum Kongresi ile ortaya koymuş Erzurum'a yakışmıyor. İnsanın dogmatik insani hakkı olan ve Anayasal bir güvenceye kavuşturulan çocuklarımızın başörtüsü ile kanunda belirtilen şekilde derslere girme haklarının tesisi gerekmektedir." diye konuştu.

Emrullah Önalan, yasağın hafta sonuna kadar çözülmemesi durumunda Rektör Yaşar Sütbeyaz ve dekanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını dile getirdi. Önalan ayrıca, üniversite karşısına bir 'İnsani ve Anayasal Hak' çadırı kurup, yüz binlerce insanın suç duyurusu dilekçesine imza atmasını sağlayacağını da sözlerine ekledi. 



Bu haber 720 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,687 µs