Suçsa beni assınlar" | " /> Suçsa beni assınlar" | "/>

En Sıcak Konular

Ersoy: "Suçsa beni assınlar"

27 Şubat 2008 20:31 tsi
Ersoy: Geçen pazar jüri üyesi olarak görev yaptığı Star TV'de ekrana gelen "Popstar Alaturka" yarışmasında askerlik ve terörle mücadele konusunda yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında soruşturma açılan Bülent Ersoy, bir basın toplantısı düzenledi.

Bir saat geç geldiği toplantıda oldukça gergin olan ve siyah takım elbisesiyle dikkat çeken Ersoy, gazetecilerin sorularını kabul etmedi. Toplantının yapıldığı salonda önce barkovizyondan yarışmada ekrana gelen görüntülerini izlettiren Ersoy, vatan haini olmadığını söyleyerek "Ölüm yerine çözüm demek suç ise hemen beni assınlar. Doğru söylüyorsam da onore etmesini bilsinler" dedi.

Toplantının yapıldığı sırada ezan okunmasıyla birlikte sözlerini yarıda keserek dua okuyan Ersoy, gençleri askerlikten soğutmak için açıklama yapmadığını, sözlerinin çarpıtıldığını söyledi.

25 aydın benim yanımda

Anne olmasa da sanatçı duyarlılığı taşıdığını anlatan Ersoy, "Popstar Alaturka"da söylediği sözlerden sonra Sezen Aksu'nun kendisini arayarak destek verdiğini söyledi. Ersoy "Sezen aradı ve 'Bülentciğim 25 aydın beni aradı ve sana teşekkür etmemi, tebrik etmemi istedi. Kimsenin söyleyemediğini söylediğin için ben de seni tebrik ediyorum' dedi. Ben Türkiye'de sessizliğin sesi oldum" diye konuştu.

"Yasaklı yıllarımda bile ülkemi satmadım"

1981 yılında sahne yasağı olduğu yıllarda kendisine Avrupa'dan vatandaşlık için teklif geldiğini ama kabul etmediğini hatırlatan Ersoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Avrupa ülkesinden vatandaşlık teklif edildi. Her tür lüksüm uçağıma kadar tahsis edilmişti. Hiç düşünmeden hayır dedim. Çünkü ben satılık mıyım? Ben T.C. hudutları dahilinde doğup büyüp yetişmişim. Bu topraklar üzerindeki, insanların sevgileri ile beslenerek bugüne geldim. Menfaat uğruna satılık ve hain olabilir miyim? Asla asla... Yasaklı olduğum yıllarda sekiz sene oturduğum koltuk aynı yere oturmaktan çöktü. Asla vatanımı ve milletim satmadım."

ÖZDE MİLLİYETÇİ

"Ben sözde değil, özde milliyetçiyim. Laf olsun diye bu klişe sözleri söylemiyorum. Ben tabana inelim, çözüm bulalım diyorum. Akıllı ve zeki olan insanlar hatta olmayanlar bile benim ne kadar vatansever olduğumu anlayacaklardır. Ben Allah huzurunda rahatım."

SUSMAYACAĞIM

"Sanatkar ve aydın kesim halka ışık tutmakla görevlidir. Sahnede kırıtmak gerdan kırmak dışında... Kendimce bildiğim doğruları halka ışık tutmak adına sundum ve söylemeye devam edeceğim. Ölüm yerine çözüm demek suç ise hemen beni assınlar. Doğru söylüyorsam da onore etmesini bilsinler"



Bu haber 390 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,861 µs