En Sıcak Konular

TÜSİAD'a yönelik kanlı suikast planı

27 Şubat 2008 16:53 tsi
Çete kurmak ve kokain satmaktan 1.5 yıl önce tutuklanan Engin Bağbars'ın Dink dosyasına da giren ifadelerinde Ergenekon çetesine ilişkin önemli bilgiler verdiği ortaya çıktı.

Star Gazetesi'nin haberine göre çete kurmak ve kokain satmaktan 1.5 yıl önce tutuklanan Engin Bağbars'ın Hrant Dink dosyasına da giren ifadelerinde Ergenekon terör örgütüne ilişkin önemli bilgiler verdiği ortaya çıktı.

Bağbars, 24 Mayıs 2006'da Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki ifadesinde halen Ümraniye soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin'in adamları Gökhan Başoğlu ve Sarı Levent isimli bir kişinin tutuklanmadan önce kendisiyle Beykoz Kaymakdonduran Mevkii'nde buluştuğunu belirterek, şunları anlattı:

3 CD'YE KARŞILIK 3 MİLYON DOLAR

'KALEŞNİKOF marka bir silah ve yanında mermi verdiler. Eğitim yap, atış zamanı geldiğinde TÜSİAD yöneticilerine eylem yapılacak. Bu eylemi sen yapacaksın ve eyleme İslami örgütü süsü vereceksin. Suikast sırasında yanımda Mardinli Ömer isimli şahısın oluduğunu söylememi istediler.' Bağbars, Ergenekon'un, iş adamı Hayyam Garipoğlu'na yönelik de plan yaptığını iddia etti. Ergenekoncuların 2004'te kendisinden Garipoğlu'na üç CD götürmesini istediğini belirten Bağbars, ekledi: 'Hacı Murat, Garipoğlu'nun telefon kayıtlarının ellerinde olduğunu ve bu şahsın Yahudiler'den Petkim ihalesine girmek için yardımcı olması karşılığında para aldığını anlattı. Benden bu üç CD'yi Garipoğlu'na götürmemi ve karşılığında üç milyon dolar almamı istediler.'

Ergenekon'un hocasına Garih cinayeti sorgusu

ERGENEKON soruşturması kapsamında sorgulanan Doç. Dr. Ümit Sayın'a evindeki Üzeyir Garih cinayetine ililşkin gazete kupürlerinin de sorulduğu öğrenildi. Sayın'ın 'Bu kupürler bana ismini unuttuğum bir gazeteci tarafından verildi. Bu haberlere bugüne kadar bakmadım' dediği iddia edildi. Sayın'ın mahkeme ifadesinde ise suçlamaları reddettiği, adli tıp çalışanları ile öğretim görevlileri hakkındaki dokümanların kendisine posta ve e-mail yoluyla tanımadığı kişilerce gönderildiğini öne sürdüğü ifade edildi. Önceki gece Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne çıkarılan Doç. Dr. Ümit Sayın, Doç. Dr. Emin Gürses, gazeteci Vedat Yenerer, yazar Orhan Tunç, Hayrettin Ertekin ve Muammer Karabulut, 'Devleti ele geçirmek için kurulan Ergenekon terör örgütüne üye olmak', 'Hükümete karşı halkı isyana tahrik', 'Ruhsatsız silah ve vahim nitelikli silah bulundurmak'tan tutuklandı. Coşkun Çalık savcılıkça serbest bırakıldı. Böylece Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu sayısı 38 oldu.

İstanbul'da çok kafa kopartacağız

Muzaffer Tekin'in adamlarından Gökhan Başoğlu'nun sürekli kendisini bir olayın içine çekmek istediğini öne süren Bağbars, 'Sohbet sırasında sürekli AK Partiye ve çeşitli bakanlara hakaret ederek konuşuyorlardı. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve Antalya Emniyet Müdürü'nün görevlerinden alınacağını, yerlerine tanıdıkları insanların atanacağını, İstanbul'a yeni emniyet müdürü atandığında İstanbul'un ellerinde olacağını ve istedikleri adamı kopartacaklarını söylediler' dedi.

Trabzon'daki Rahip Santoro cinayetiyle ilgili bilgisi olduğunu da belirten Bağbars, ancak kimsenin kendisini dinlemediğini öne sürdü.

Star Gazetesi
 



Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,364 µs