En Sıcak Konular

Beşiktaş elendi

27 Şubat 2008 17:55 tsi
Türkiye Kupası'nda Rize'yi ağırlayacak olan Beşiktaş'a, yarı finale yükselebilmesi için 2 farklı galibiyet gerekiyor... Karşılaşmada ikinci yarı oynanıyor...

BEŞİKTAŞ : 3-2 :RİZE

Çeyrek final rövanş maçında Beşiktaş, ilk maçta1-0 mağlup olduğu Çaykur Rizespor'u  evinde konuk ediyor. Kartal'ın kadrosunda sürpriz isimler var. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam bu maçta kaleyi Hakan Arıkan'a teslim ederken, devre arasında transfer edilen Gordon ve uzun zamandır oynamayan Mehmet Yozgatlı da kadroda.

Çaykur Rizespor'da ise ilk maçtaki tek golü atan Anderson yedekler arasında. İnönü'deki maçı daha önce her iki takıı çalıştıran Rıza Çalımbay'da izliyor.

Maça artık dakikalar kaldı. Takımlar sahaya çıktı ve ısınıyor.

İşte kadrolar:

Beşiktaş: Hakan Arıkan, İbrahim Kaş, Gordon, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Mehmet Yozgatlı, Cisse, Tello, Delgado, Nobre, Holosko.

Çaykur Rizespor: Gonzalez, Gökhan, Marcus, Igor, Victoria, Suat, Mustafa, Emrah, Cumhur, Leandro, Riberio.

VE MAÇ BAŞLADI

DK.1: Maç Beşiktaşlı futbolcuların vuruşuyla başladı.

DK2: İlk atak girişimi konuk ekipten geldi. Victori'nın ortası kaleci Hakan'da kaldı. 

DK 4: Beşiktaş Nobre ile pres yaptı. Sıkışan Igor topu taca attı.

DK 5: Beşliktaş sol kanattan taç kullandı. Holosko'yo gelen topa Rize'li futbolcular müdahale etti. 
Mustafa Çiçek baskı yaptı. Rizeli futbolcu topu almak üzere iken hakemin faul düdüğü Siyah-Beyazlı ekibin savunmasına nefes aldırdı.

6. dakika. Beşiktaş sağ kanattan Tello ile serbest vuruş kullandı. Şilili futbolcunun kavisli ortası bir anda kaleye yöneldi. Kaleci Gonzales topu son anda çizgi üzerinde kontrol etmeyi bildi.

8. dakika. Rizespor sağ kanatta Leandro ile rakip ceza sahasına sokuldu. Bu futbolcunun yerden Mustafa'ya kestiği ortaya kademe son anda Schildenfeld yatarak ayak koyup tehlikeyi taçla uzaklaştırdı.

10. dakika. Karşılaşmada 0-0'lık eşitlik bozulmuş değil. İki takımında rakip kalede tehlike oluşturan etkili bir atağı yok. Ordada bir mücadele oluyor.

12. dakika. Beşiktaş savunmadan çıkarken Tello ile top kaybı yaptı. Rizespor'da topu alan Suat Usta ceza sahası dışından kaleyi yokladı. Meşin yuvarlak kalenin yanından auta çıktı.

14. dakika. Rizespor gole Mustafa Çiçek ile çok yaklaştı. Beşiktaş savunmasından çıkarken bu kez Cisse ile top kaybı yaptı. Mustafa presle kaptığı topla ceza sahası dışından sert vurdu. Meşin yuvarlak 90 tabir edilen noktaya çarparak oyun alanına geri döndü. Siyah-Beyazlı ekip adına şans anı

 16. dakika. Beşiktaş'ta zorunlu değişiklik. Sakatlanan Cisse oyuna devam edemedi. Yerine giren isim Baki Mercimek oldu.

17. dakika. Beşiktaş sol kanattan hızlı çıktı. Nobre'nin ara pasında Holosko hareketlendi. Slovak futbolcu ön direğe hareketlenen Delgado'ya ortasını yaptı. Delgado uygun durumda istediği kafa vuruşunu yapamadı. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

18. dakika. Beşiktaş bu kez sağ kanattan rakip kaleye etkili indi. Holosko sıfıra kadar inip yerden ön direğe pasını çıkarttı. Nobre'nin gol vuruşundan önce Rize savunması son anda yatarak topa dokundu. Boşta kalan topu Kaleci Gonzales'in ellerinde kaldı.

 19. dakika. Beşiktaş golü Holosko ile buldu. Beşiktaş orta sahadan uzun topla çıktı. Savunmanın arkasına atılan topa Holosko hareketlendi. Kaleci Gonzales kalesini boşaltmasına rağmen topa müdahale edemedi. Holosko boş kaleye meşin yuvarlağı bıraktı.

Beşiktaş, Holosko'nun golüyle Rizespor karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

23. dakika. Maçta tempo bu bölümlerde yüksek. İki takımda gole dönük açık bir futbol ortaya koyuyor. Beşiktaş topa daha çok sahip olan taraf.  

25. dakika. Beşiktaş atağı sağ kanattan hızlı gelişti. Tello'nun ara pasına Holosko hareketlendi. Slovak yıldız ceza sahasına sokulduğu anda arka direğe hareketlenen Nobre'ye yerden pasını çıkarttı. Golcü futbolcu önünden geçen topa ayak koyamadı. Beşiktaş iyi bir fırsattan sonuç alamadı.

 26. dakika. Rizespor Suat Usta ile beraberlik golünü buldu. Rizespor sağ kanattan Emrah ile Beşiktaş ceza sahasına sokuldu. Bu futbolcunun yerden pasında penaltı noktasında topla buluşan Suat yerden şutunu attı. Meşin yuvarlak Kaleci Hakan Arıkan'ın uzandığı köşeden ağlarla buluştu.

Rizespor, İnönü'de Suat Usta'nın şık golüyle 1-1'lik eşitliği yakaladı.

28. dakika. Rizespor 2. gole Mustafa Çiçek ile yaklaştı. Sol kanattan ceza sahasına sokulan Mustafa kaleyi gördüğü anda yerden şutunu attı. Meşin yuvarlak kaleci Hakan'ın bakışları arasında yan direği sıyırıp auta çıktı.

30. dakika. Beşiktaş attığı golden sonra adeta durdu. Rizespor beraberlik golünden sonra üst üste etkili ataklar geliştirmeye başladı.

 31. dakika. Beşiktaş'ta bir zorunlu değişiklik daha. Oyuna devam edemeyen Schildenfeld yerini Ricardinho'ya bıraktı. 

35. dakika. Beşiktaş atağında Rize ceza sahasında İbrahim Üzülmez yerde kaldı. Hakem kendisini aldatmayı düşündüğü gerekçesiyle Üzülmez'e sarı kartını gösterdi.

37. dakika. Beşiktaş atağı sağ kanatta Ricardinho ile başladı. Brezilyalı futbolcunun uzun pasında ceza sahasına hareketlenen isim Mehmet Yozgatlı oldu. Rize savunmasında Victoria son anda ayak koyarak rakibinin önündeki topu kornere çelmeyi başardı.

40. dakika. Karşılaşmanın ilk yarısı için son 5 dakika. İlk maçı deplasmanda 1-0 kaybeden Beşiktaş'ın 1-1 devam eden mücadeleden turla çıkması için 2 farklı galip gelmesi gerekiyor.

42. dakika. Rize atağında Gökhan topu kale sahasına havalandırdı. Savunmanın arasından iyi yükselen Riberio kafayı vurdu. Yerden seken meşin yuvarlak direğin az farkla yanından auta çıktı.

45. dakika. İlk yarıda normal süre sona erdi. Hakem uzatma süresi olarak 2 dakika ekledi.

İLK YARI SONUCU:
Beşiktaş: 1 - Çaykur Rizespor: 1
Goller: Dk 19 Holosko - Dk 26 Suat Usta

MAÇIN İKİNCİ YARISI

2. yarıya Rizesporlu futbolcular başladı.

47. dakika. Beşiktaş sol kanattan Tello ile serbest vuruş kullandı. Kaleye sert bir şekilde yönelen topu Kaleci Gonzales son anda tokatlayarak çıkarttı. Sol kanada açılan topu takip eden Holosko ceza sahasına ortasını yaptı. Delgado'nun kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.

50. dakika. Rizespor sağ kanattan rakip ceza sahasına etkili indi. Suat'ın pasında ceza sahası önünde topu alan Riberio, Cumhur'u gördü. Bu futbolcunun uygun durumda yaptığı sert vuruşu Hakan Arıkan direğin dibinden kapanarak kontrol etti.

51. dakika. Rizespor 2. gole Riberio ile yaklaştı. Sağ kanatta savunmanın arkasına atılan topa Brezilaylı golcü hareketlendi. Riberio kaleci ile karşı karşıya pozisyonda yerden şutunu attı. Hakan Arıkan soluna iyi uzanarak meşin yuvarlağı kornere çeldi.

 52. dakika. Rizespor'da Mustafa Çiçek sarı kart gören isim oldu.

DK 53: Rizespor Leandro ile serbest atış kullandı. Top Beşiktaşlı futbolcularda kaldı

DK 54: Rizespor Beşiktaş'ı presle durdurmaya çalışıyor. Sahanın her yerinde rakibine baskı yapan Rizesporlu fotbolcular Delagado'ya 12 top kaybettirdi.

DK 57: Beşiktaş'ta Riberi ile iki mücadelede yerde kalan Nobre sakatlandı. Nobre yapılan kontrollerden sonra oyuna geri döndü.

58. dakika. Beşiktaş'ta Mehmet Yozgatlı sarı kart gördü.

59. dakika. Beşiktaş 2. golü Tello il buldu. Siyah-Beyazlı ekipte sol kanattan Delgado topla hareketlenerek ceza sahasındaki Tello'ya yerden pasını bıraktı. Şilili futbolcu çarprazdan yerden şutunu attı. Meşin yuvarlak ters taraftan Gonzales'in müdahalasine rağmen köşeden ağlarla buluştu.

Beşiktaş, Tello'nun golüyle Rizespor karşısında skoru 2-1 yaptı.

 63. dakika. Beşiktaş'da İbrahim Kaş ve Ricardinho sarı kart gören isimler oldu.

64. dakika. Beşiktaş'a turu geçmesi için bir gol daha lazım. Siyah-Beyazlı ekip bu dakikalarda Rize kalesinde baskısını artırdı. Maçta temponun yükseldiği anlar.

 65. dakika. Rizespor beraberlik golünü Riberio ile buldu. Sağ kanattan Emrah topu ceza sahası önüne kadar süratle taşıyıp soldan savunmanın arkasına sarkan Riberio'yu gördü. Kaleci Hakan Arıkan'ın yavaş kaldığı pozisyonda Riberio dar açıdan topu Hakan'ın altından kaleye vurdu. Meşin yuvarlak bir kez daha Beşiktaş ağlarıyla buluştu.

 66. dakika. Beşiktaş'ta Mehmet Yozgatlı yerini Batuhan'a bıraktı.

Rizespor, Riberio'nun şok golüyle İnönü'de Beşiktaş karşısında 2-2'lik eşitliği yakaladı.

68. dakika. Beşiktaş atağında ceza sahası önünde topla buluşan Delgado yerden şutunu attı. Kaleci Gonzalez iyi uzanarak direğin dibinden topu kontrol etmesini bildi.

70. dakika. Karşılaşmada son 20 dakikaya 2-2'lik eşitlikle girildi. Tur için Rizespor büyük avantajı yakalamış durumda. Beşiktaş'a turu geçmek için şu skor itibariyle 2 gol gerekiyor. Siyah-Beyazlı ekip bugün rakibi karşısında ortaya beklenilen etkili futbolunu koymadan çok uzak bir görüntü sergiledi.

74. dakika. Rizespor 3. gole Cumhur ile yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına giren Leando sıfırdan pasını çıkarttı. Cumhur uygun durumda meşin yuvarlağı üstten auta vurdu.

 75. dakika. Beşiktaş üstünlüğü golünü Nobre ile buldu.

Hakem Halis Özkahya yan hakeminin uyarısıyla gol kararı verdi.

Beşiktaş Nobre'nin golüye Rizespor karşısında skoru 3-2 yaptı.

 76. dakika. Rizespor'da Gökhan itirazdan sarı kart gördü.

 77. dakika. Rizespor'da Leandro yerini Serhat'a bıraktı

80. dakika. Karşılaşmada tempo inanılmaz yükseldi. Beşiktaş sağlı sollu ataklarla kendisine turu getirecek 4. golü arıyor. Rizespor savunmasında çok adamla kapanıp hızlı ataklarla rakip kaleye gitme çabasında.

81. dakika. Beşiktaş üst üste köşe atışları kullandı. Rizespor yan toplarda geçip vermiyor. Beşiktaş oyunu tamamen Rize kale sahası içine yıkmış durumda.

82. dakika. Beşiktaş kaleyi karşıdan gören bir noktan serbest vuruş kazandı. Topun gerisine Tello geçti. Rize 3 kişilik bir baraj kurdu.

Şilili futbolcunun ortasında Holosko kale sahasında kafayı vurdu. Meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

 83. dakika. Rizespor'da topu oyuna geç sokan Kaleci Gonzales sarı kart gördü.

86. dakika. Beşiktaş'ın baskısı sürüyor. Siyah-Beyazlı ekip sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Kale sahasına inen topa Holosko kafayı vurdu. Top üstten auta çıktı. Tansiyonun yükseldiği anlar.

 87. dakika. Beşiktaş'ta İbrahim Toraman sarı kart gördü.

 88. dakika. Rizespor'da Riberio yerini Anderson'a bıraktı.

88. dakika. Beşiktaş sağ kanattan Tello ile serbest vuruş kullandı. Kale sahasına inen topa Anderson ters bir kafa vuruşu yaptı. Ağlara doğru giden topu Gonzalez sağına iyi uzanarak kontrol etti.

90. dakika. Karşılaşmada normal süre tamamlandı. Beşiktaş'ın Rizespor karşısında 3-2'lik üstünlüğü sürüyor. Siyah-Beyazlı ekibe tur için 1 gol daha gerekiyor. Heyecan dorukta.

Karşılaşmanın uzatma süresi olarak hakem 4 dakika ilave etti

90+2. dakika. Beşiktaş atağında ceza sahası önünde kaleye sokulan Delgado şutunu attı. Yerden giden meşin yuvarlak kalenin az farkla yanından auta çıktı.

 90+2. dakika. Rizespor'da Emrah yerini Tufan'a bıraktı.

 Haber 7- İnternet spor



Bu haber 1,276 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,127 µs