Hangi anchorman' düğmeye basacak? | " /> Hangi anchorman' düğmeye basacak? | "/>

En Sıcak Konular

Hangi anchorman' düğmeye basacak?

27 Şubat 2008 15:59 tsi
Hangi anchorman' düğmeye basacak? Kırca, Birand ve Barlas'ın ardından Dündar da achormanlik için ısınma turlarında. Yaş ortalaması 65'e yükseldi. Türkiye Anchorman kelimesini, 'düğmeye basan' Ali Kırca ile öğrenmişti. Şimdi ise dedeler arasında düğmeye basma yarışı olacak gibi gözüküy

Televizyonların en büyük gücü olan, adeta öncesindeki ve sonraki programların bile onların yüzü suyu hürmetine var olduğuna inanılan ANA HABER BÜLTENLERİ yaşlandı. Show TV, Kanal D, ATV ve nihayetinde Star en vurucu saatlerinde yaşlı gazetecileri ekrana çıkartıyor.

Reha Muhtar’la haberciliğin köküne kibrit suyu dökülen ülkemizde Ana Haber Bültenlerine olan itibarı arttırıcı bir hamle olarak yorumlamak mümkün. Peki Gülgün Feyman ya da Jülide Ateş gibi prompterı ustalıkla okuyan, diksiyon, fonetik, mimik eğitim almış, görsel olarak da yaşlı bir adamdan daha göze hitap eden usta spikerler varken neden, Birand, neden Barlas, neden Dündar, neden Kırca?

Hepimizin malumu çok netameli günlerden geçiyoruz. Her gün yeni bir darbe planı deşifre ediliyor. 28 Şubat’ta düğmeye kimin bastığını da biliyoruz. Daha sonra asansör boşluğuna düşüp “Düğmeye basmayın, düğmeye basmayın!” dediği de hatırımıza geliyor ama bunun konumuzla doğrudan ilgisi yok.

Televizyon patronları televizyonculuğu hobi için yapmıyor. “Kriz ile fırsat”ın aynı kelime olduğu Çince'den yola çıkarsak, Anchorman’in düğmeye basarak yaratacağı krizler medya patronu için fırsata dönüşmesi işten bile değil.

Bakalım kim önce düğmeye basacak. Ama bunların hepsi birbirinden yaşlı. 28 Şubat performansı bir nostalji olarak kalmaya mecbur gibi gözüküyor.

Emin Değer



Bu haber 1,484 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,482 µs