En Sıcak Konular

Karayılan ve Bayık bölgeden kaçtı

27 Şubat 2008 15:31 tsi
TSK'nın PKK'ya yaptığı sınır ötesi harekatın 6. gününe girildi. Mehmetçik emin adımlarla Kandil'e doğru ilerlerken, PKK'ın üst düzey kadrosundan Murat Karayılan, ve Cemil Bayık'ın bölgeyi terkettiği belirtiliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya karşı başlatılan kara harekatının 6'ncı gününde çatışmalar şiddetlendi. Mehmetçik, Kandil Dağı'na emin adımlarla yürürken teröristlerle yaşanan çatışmalar da hız kazandı.
Kuzey Irak'ta 2 gündür devam eden soğuk ve yağışlı havanın yerini güneşe bırakmasıyla güvenlik güçleri, operasyonlara tekrar başladı.

Havanın kısmen düzelmesiyle birlikte güvenlik güçlerine yapılan bütünleme ikmali ile takviye faaliyetleri tamamlandı. Zap ve Amedi bölgeleriyle Kandil arasındaki geçişleri tutan Türk Silahlı Kuvvetleri, teröristlerin Kandil'e kaçmasına engel olmaya çalışıyor.

KANDİL'E İLERLEYİŞİ DURDURAMIYORLAR
Mehmetçiğin Kandil Dağı'na ilerleyişini durduramayan terör örgütü ise teröristlere takviye yapmaya başladı. 2 ayrı noktada güvenlik güçleriyle teröristler arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, terör örgütüne büyük darbe vuruldu.

F-16 savaş uçaklarıyla süper kobra helikopterlerin destek verdiği ve dün geceden beri başlayan sıcak çatışmada 77 terörist etkisiz hale getirildi.

Diyarbakır'dan kalkan F-16 savaş uçakları, gün boyu da operasyonlara havadan destek verdi. Diyarbakır'dan kalkan F-16 savaş uçaklarının yeni rotası terör örgütü PKK'nın sözde ana karargahı Kandil Dağı.

UÇAKLAR KANDİLİ VURUYOR
16 Aralık 2007 tarihinde Irak'ın kuzeyindeki Zap, Avaşin, Hakurk bölgeleri ile derinlikteki Kandil Dağı'nın Irak tarafında kalan kesimlerinde tespit edilen terör örgütüne ait hedefleri bombalayan Türk Hava Kuvvetleri savaş uçaklarının, tekrar Kandil Dağı bölgesinde belirlenen yerleri bombalamaya başladığı belirtiliyor.

Derin vadilerde belirlenen terörist mevzileri ve barınma yerleri ise, uçaklar ile karada konuşlu uzun menzilli destek silahları ile ateş altına alındı.

Uzun süredir terör örgütünün elebaşlarının izini süren Mehmetçik, sıcak temas bölgesindeki terörist grupların içinde örgütün bazı üst düzey isimlerin olduğunu belirledi.

ÜST DÜZEY SORUMLULAR BÖLGEYİ TERKETTİ
Terörist grupların sözde komutanları etkisiz hale getirilmeye çalışılıyor. Terör örgütünün elebaşlarından Murat Karayılan, Cemil Bayık ve örgütün sözde askeri kanadı olan HPG'nin sorumlusu Fehman Hüseyi'nin ise operasyon bölgesini terk ettiği gelen bilgiler arasında.

Kuzey Irak'ta kara harekatı devam ederken yurt içinde de terör örgütüne yönelik operasyonlar sürüyor.

Irak'ın Kuzey'inde zor günler geçiren terörist grupların Türkiye'ye sızmalarını önlemek amacıyla sınır boylarına takviye kuvvetler gönderilmeye devam ediyor.

Şırnak ve Hakkari bölgesinde artan güvenlik tedbirleri dolayısıyla sınırdan sızmaları zorlaşan teröristler Suriye sınırına yöneldi.

Güvenlik güçleri sızmalara karşı Suriye sınırında güvenliği artırırken; Amanos Dağları'nda yuvalanmaya çalışan teröristlere yönelikte operasyonlarını sürdürüyor.

HAREKATIN 6 GÜNLÜK BİLANÇOSU
1.Gün: 24 terörist ölü ele geçirildi. Ayrıca en az 20 teröristin daha topçu ve silahlı helikopterler tarafından etkisiz hale getirildiği anlaşıldı. 5 güvenlik görevlisi şehit oldu.

2. Gün: 35 terörist öldürüldü. 2 güvenlik görevlisi şehit oldu

3. Gün: 33 terörist öldürüldü. 8 güvenlik görevlisi şehit oldu.

4. Gün: 41 terörist öldürüldü. 2 güvenlik görevlisi şehit oldu.

5. Gün: Yoğun kar yağışı operasyonu kısıtladı. 2 güvenlik görevlisi şehit oldu. Ancak öldürülen terörist sayısı tespit edilemedi. Genelkurmay "zinde birlik takviyesi" yaptıklarını açıkladı.

6. Gün: Bir gün önce takviye edilen zinde birlikler gece boyunca harekatın başladığı günden itibaren yapılan en kapsamlı çatışmayı yaşadı. 77 terörist etkisiz hale getirildi. 5 güvenlik görevlisi şehit oldu.

Böylece 6 gündür devam eden kara harekatında 230 terörist etkisiz hale getirilirken; 24 güvenlik görevlisi de şehit oldu.

8 sütun



Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,384 µs