Obamacı mı? | " /> Obamacı mı? | "/>

En Sıcak Konular

Ankara Obamacı mı?

27 Şubat 2008 11:49 tsi
Ankara Obamacı mı? Geçen hafta Ankara’ya bir ziyaret için gelen ABD’li Senatör John Kerry, Ankara'da yaptığı görüşmeler neticesinde, Türkiye Devleti zirvesinin ABD seçimlerinde Obama'nın olası zaferine sıcak baktığını iddia etti. Aynı zamanda Demokrat Parti Ba

Geçen hafta Ankara’yı ziyaret eden ABD’li Senatör John Kerry, Ankara’da devletin zirvesinin Demokrat Parti aday adayı Obama’yı desteklediğini ima etti. Eski başkan adayı Kerry, Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan için "Obama’nın kazanma şansı onları heyecanlandırıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, ABD’de Demokrat Parti’nin "başkan aday adayı" olan Senatör Barack Obama’nın kazanma şansından heyecan duydukları iddia edildi. Bu ilginç iddia, Kasım 2004 seçimlerinde Başkan George W. Bush tarafından mağlup edilen dönemin Demokrat Parti Başkan Adayı Senatör John Kerry tarafından ortaya atıldı.

Kerry, geçen hafta bir grup ABD’li Senatör ile birlikte Ankara’da temaslarda bulunmuştu. 23 Şubat günü Teksas’ın Galveston kentinde konuşma yapan Kerry, Türkiye’nin Afganistan’daki asker sayısını artıracağını belirtti. Kerry ayrıca Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Barack Obama’nın, 4 Kasım seçimini kazanma şansından "heyacan duyduklarını" ileri sürdü.

Ancak, Senatör Obama, Beyaz Saray’a seçilmesi halinde, Ermeni soykırımı iddialarını resmen tanıyacağını daha önce söylemişti. Bunun üzerine, Başbakan Erdoğan sert tepki göstermiş ve isim vermeden Obama’yı "amatör siyasetçi" olmakla suçlamıştı.

ABD, Türkiye’nin Afganistan’a daha fazla asker yollamasını uzun bir süredir istiyor. Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, ABD Başkenti’nde kısa bir süre önce yaptığı temaslarda, Türkiye’nin ISAF’taki askeri saysını artırabileceğini, ancak "muharip asker" vermeyeceğini ifade etmişti.

Obama’yı destekleyen Cumhuriyetçiler var

New York Times/CBS anketine göre Barack Obama Demokrat seçmenden yüzde 54 oranında destek görüyor. Hillary Clinton’ın desteği ise yüzde 38. Aynı ankete göre Demokrat seçmen, Obama’yı, Cumhuriyetçi aday McCain karşısında başkanlık seçimini kazanmaya daha yakın buluyor. Obama’yı erkekler daha çok destekliyor.

Son ankette Obama’nın 16 puan gerisinde kalan Hillary, geçen ay rakibinin 15 puan önünde görünüyordu. Obama, son 11 önseçimin tamamını kazandı.

Cumhuriyetçi Partili eski Başkan Ronald Reagan’ın seçilmesinde, Demokrat oyları önemli rol oynamıştı. Şimdi aynı durumun Obama için geçerli olabileceği söyleniyor. Çünkü Cumhuriyetçilerin de oy vermesine izin verilen bazı Demokrat önseçimlerinde Obama’nın rakip partiden oy aldığı görülüyor. Obama, Wisconsin’de yüzde 9, Virginia’da yüzde 7, Missouri’de ise yüzde 6 oranında Cumhuriyetçi oyu aldı.

Hürriyet



Bu haber 283 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,845 µs