En Sıcak Konular

Ergenekon'un Üzeyir Garih bağlantısı!

27 Şubat 2008 10:15 tsi
Ergenekon'un Üzeyir Garih bağlantısı! Ergenekon çetesiyle ilişkileri nedeniyle tutuklanan Doç. Dr. Ümit Sayın'ın evinde, Üzeyir Garih cinayeti ile ilgili haber ve evraklar bulundu. Evrakların nereden geldiği sorulan Sayın, kendisine evrakları bir gazetecinin getirdiğini söyleyerek, çarpıcı i

Ergenekon örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan Sakarya Üniversitesi’nden Doç. Dr. Emin Gürses, İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü’nden Doç. Dr. Ümit Sayın, Balıkesir Üniversitesi’nden emekli Doç. Dr. Orhan Tunç, Özal Ailesi’nin kuyumcusu olarak ün yapan Hayrettin Ertekin, gazeteci Vedat Yenerer ve Muammer Karabulut tutuklandı.

Sanıklar, ’Devleti ele geçirmek için kurulan Ergenekon terör örgütüne üye olmak’, ’Hükümete karşı halkı isyana tahrik’, ’Ruhsatsız silah bulundurmak’ ve ’Vahim nitelikli silah bulundurmak’ gerekçesiyle tutuklandı. Böylece Ergenekon soruşturmasında tutuklu sayısı 38’e ulaştı.

Üzeyir Garih sorgusu 

Sorgu sırasında Doç. Sayın’a, evinde bulunan işadamı Üzeyir Garih cinayeti ile ilgili haber ve evraklarla ilgili sorular soruldu. Bunların ismini hatırlayamadığı bir gazeteci tarafından kendisine verildiğini anlatan Ümit Sayın, evraklara bu güne kadar bakmadığını söyledi. Sayın, suçlamaları kabul etmeyerek, örgüt ve tutuklu sanıklarla bir irtibatı ve görüşmesinin olmadığını öne sürdü.

Gazeteciyim görüştüm

Gazeteci Vedat Yenerer ise, "Veli Küçük ile olan görüşmelerim gazetecilik sıfatımla ve haber ile ilgili olmuştur. Özel hiçbir görüşmem yoktur. Mehmet Zekeriya Öztürk ile yaptığım konuşmalar da gazetecilik ilişkisi dışında değildir" dedi. Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde ders verdiğini belirten Emin Gürses ise, Veli Küçük ile Milli Şehit Kaymakam Kemal Bey’i anmak için gittiğinde tanıştığını ve zaman zaman görüştüğünü anlattı. Kendisinin memleket meseleleri üzerine görüşme yapmasının normal bir şey olduğunu ifade eden Emin Gürses, "Uluslararası ilişkiler ve terör konusunda çalışıyorum. Emniyetteki ve savcılıktaki sorulardan beni anlamadıkları ortaya çıkıyor" dedi.

Muammer Karabulut ise Noel Baba Vakfı’nın Başkanı olduğunu ve Ergenekon ve alt kuruluşları ile bir ilgisinin olmadığını söyledi. Karabulut, evinde ele geçen CD’nin içeriği hakkında bir bilgisinin olmadığını belirtti.

Silah oyunu dinlemeye takıldı

Ergenekon Operasyonu’nda tutuklanan kuyumcu Hayrettin Ertekin’in evinde 1 Glock ve 1 kurusıkı tabanca ele geçti. Ertekin’in Ailesi, silahları sahiplenmesi için Abdülmuttalip Tongar ve Kaan Dut isimli kişilerle anlaştı. Anlaşma sırasında yapılan telefon konuşmaları, polisin teknik takibine takıldı. Polis, olayı soruşturma savcısı Zekeriya Öz’e iletti. Silahları üstlenmek için savcılığa giden Tongar ve Dut, savcının kapısında bekleyen polisler tarafından gözaltına alındı.

Hürriyet



Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,689 µs