En Sıcak Konular

ABD: PKK kolay çözülecek mesele değil

27 Şubat 2008 09:52 tsi
ABD: PKK kolay çözülecek mesele değil
ABD Dışişleri Sözcüsü Tom Casey, "PKK meselesi, bugün, yarın gelecek hafa,hatta gelecek yıl bile çözülecek bir mesele değil" dedi.

Günlük olağan basın toplantısı sırasında, gazetecilerin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır ötesi harekatıyla ilgili, süre konusundaki sorularını yanıtlayan ABD Dışişleri Sözcüsü Tom Casey, PKK'ya karşı yürütülen mücadelenin, ne 1 günde ne de 1 yılda biteceğini kaydetti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK'ya karşı düzenlediği sınır ötesi harekat tüm hızıyla devam ederken, başta ABD medyası olmak üzere, dünya kamuoyu da konuyu ilgiyle takip etmeye devam ediyor.

ABD Dışişleri Sözcüsü Tom Casey'in olağan basın toplantısında ilk karşılaştığı ısrarlı sorular TSK'nın sınır ötesi harekatı ve süresi oldu. "PKK'ya karşı girişilen bu sınır ötesi harekatta, daha önce de dediğimiz gibi umudumuz limitli bir alan ve zamanda olmasıdır" şeklinde cevap veren Casey, "Bu konuda geleceğe yönelik bir tanımlama yapamam. Zannediyorum, çok açıktır ki hepimiz, özellikle de Kuzey Irak'taki siviller üzerinde, minimum çarpışmayı görmek istiyoruz" dedi.

"Limitli bir süre" konusunun ısrarla sorulması üzerine, "Bakın bu, bugün, yarın gelecek hafta hatta gelecek yıl çözülecek bir olay değildir. PKK orada yıllardır bulunan bir konudur" dedi. Türk ve Irak tarafının koordinasyonu konusundaki hassasiyete tekrar değinen Tom Casey, "Ben inanıyorum ki, Türkler ve Iraklıların birlikte çalışmaları ve kendi aralarında muhtemel bir süreyi koordine etmeleri önemlidir. Biz bu şekilde inanmaya devam ediyoruz. Yine inanıyorum ki, hem Türkiye'deki hem de Irak'taki büyükelçilerimiz, orada yetkililerle bunu görüşme imkanı buldular" şeklinde konuştu.

Yunanlı bir gazetecinin, "Ankara'yı, Kürtler üzerindeki askeri operasyonu genişletmemesi konusunda uyardınız mı?" sorusunu da yanıtlayan Tom Casey, şunları söyledi; "Daha önce de dediğim gibi, bu konu hakkında hem Türk hükümeti hem de Irak hükümeti ile diyalog halindeyiz. Her zaman dediğimiz gibi, sürdürülen askeri operasyon limitli bir alan ve zamanda olmasıdır. Bunu bu şekilde bırakacağım. Bu bizim daha önce de Ankara'ya ilettiğimiz bir mesajdır."

dunyabulteni



Bu haber 305 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,390 µs