En Sıcak Konular

ABD'den operasyona yönelik çarpıcı iddia!

26 Şubat 2008 19:46 tsi
ABD'den operasyona yönelik çarpıcı iddia! ABD'nin saygın gazetelerinden Wall Street Journal, Türkiye'nin Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğü kara operasyonu ile ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu. İşte o iddia:

ABD'nin saygın gazetelerinden Wall Street Journal, ABD'nin Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya karşı sınır ötesi kara harekatı planından haberdar olduğunu ve buna karşı çıkmadığını yazdı.

Gazetenin Yochi J. Dreazen imzalı Washington mahreçli haberinde, Türk hükümetinin Amerikan yönetimini kuzey Irak'ta terör örgütü PKK'ya karşı yapacağı harekat öncesinde bilgilendirdiğini ve ABD'nin de söz konusu operasyonla ilgili itirazda bulunmadığı belirtildi.

Amerikalı ve Türk yetkililere dayandırılan haberde, Türk yetkililerin Ankara'nın terör örgütü PKK'nın hedeflerini vurmak için sınır ötesine asker gönderme planını ABD'nin diplomatik ve askeri yetkililerine ilettiği kaydedildi.

Haberde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat ABD Başkanı George W. Bush'u Türk hükümetinin planları hakkında bilgilendirdiği, Beyaz Saray'ın Erdoğan-Bush konuşmasını teyit ettiği belirtildi. Gazete, iki ülke arasındaki görüşmelerde Amerikalı yetkililerin Türkiye'nin harekatın kapsamını ve süresini sınırlandırmasını istediklerini, harekata itirazda bulunmadıklarını yazdı.

ABD yönetiminden üst düzeydeki bir yetkilinin, ''ABD'nin Türklere kırmızı ışık yakmadığını'' söylediğini belirten gazete, aynı yetkilinin, ''Bölgede onlarla (Türklerle) istihbarat sağlamak da dahil olmak üzere zaten büyük işbirliğinde bulunuyoruz'' şeklindeki sözlerine de yer verdi.

Haberde, Bush yönetiminin son haftalarda Irak'taki Kürt liderliğince giderek hayal kırıklığına uğratıldığı, pek çok Pentagon ve Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin Iraklı Kürtlerin terör örgütü PKK'ya karşı güçlü önlemler almadığı görüşünde olduğu ifade edildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tom Casey'nin ''PKK ortak düşmandır'' açıklamasına yer veren gazete, Amerikalı üst düzey bir komutanın, Türkiye'nin terör örgütü PKK'nın saldırıları karşısında büyük ölçüde sabırlı davrandığı yönündeki sözlerine de atıfta bulundu. Haberde ayrıca, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy'un aynı kapsamda ''Türkiye'nin kara harekatıyla ilgili önceden ABD diplomatik ve askeri yetkilileri son derece iyi şekilde bilgilendirdiği, Ankara'nın ABD'den harekatın sona ermesine yönelik ciddi bir baskı hissetmediği ve Türkiye'nin askeri hedeflere tamamen ulaşılınca harekatı bitireceği'' yönündeki açıklamalarına yer verildi.

 



Bu haber 860 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,633 µs