'Türkiye ile Bağdat anlaştı!' | " /> 'Türkiye ile Bağdat anlaştı!' | "/>

En Sıcak Konular

'Türkiye ile Bağdat anlaştı!'

26 Şubat 2008 16:36 tsi
'Türkiye ile Bağdat anlaştı!' Irak'ın kuzeyinde bulunan yerel Kürt Parlamentosu, Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya karşı düzenlediği kara harekatı ile ilgili merkezi Irak hükümeti ile gizli bir anlaşma yaptığını iddia etti.

Erbil'de bulunan yerel parlamento binasında bugün yerel saatle 11.00'de toplanan 111 üyeli parlamento, Meclis Başkan Yardımcısı Kemal Kerküki başkanlığında yaklaşık 5 saatlik bir görüşme gerçekleştirdi.

Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Kemal Kerküki, Türkiye'den operasyonlara son vermesini ve kendi topraklarından askerlerini çekmesini isteyerek, "Bölgede istikrar istiyoruz. Komşularımızla iyi geçinmek istiyoruz." dedi.

Daha sonra Meclis Peşmerge Komisyon Başkanı Mala Hamit ve Meclis İçişleri Komisyonu Başkanı Serdar Herki'nin parlamenterlere okudukları raporlarda, Türkiye'nin operasyonlar sırasında sebep olduğu zararların tazmin edilmesi istendi.

Komisyon üyeleri, merkezi Irak hükümetinin Türkiye ile bir gizli anlaşma yaptığını ve bu gizli anlaşmanın kendileri tarafından ele geçirildiğini öne sürdü. Üyeler, bu durumun incelenmesi için bir komisyon oluşturulmasını ve gizli anlaşma maddelerinin ortaya çıkarılmasını talep etti.

Meclis üyeleri, Türkiye'nin düzenlediği harekatın yol açtığı maddi hasarın ve bölge halkı üzerinde meydana gelen manevi tahribatın zararının karşılanması gerektiğini belirterek, Türkiye'nin kendi topraklarından çıkmalarını istediler.

"IRAK TOPRAKLARINDA TÜRK BİRLİĞİ KALMASIN"

Oturum sonrası bir basın açıklaması yapan Meclis Başkan Yardımcısı Kemal Kerküki de Türk birliklerinin mümkün olan en kısa süre içerisinde Irak topraklarını terk etmesine yönelik taleplerini yineledi. Kendilerinin hiçbir zaman savaş istemediğini savunan Kerküki, "Biz bu sorunun diyalogla çözülmesini istiyoruz. Operasyonlar devam ederse ve halkımıza yönelik bir saldırı olursa biz kendimizi savunacağız. Merkezi Irak hükümeti bu konuda tepki göstermemiştir. Biz isterdik ki kendi toprakları için tepkilerini dile getirsin." diye konuştu.

Kara harekatının başladığı ilk günde Baverni'deki Türk birliğinde bulunan Türk tanklarının yerlerinden çıkarak Amedi bölgesine gitmeye çalıştığını ve buna halkın izin vermediğini kaydeden Kerküki, "1996 yılıdan beri Türkiye'nin bu topraklarda 2 birliği var. Biz hükümetten istiyoruz bu iki birliği artık kalmasın. Mümkün olduğu en kısa sürede Türkiye'ye dönsünler." dedi.

Zaman



Bu haber 467 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,645 µs