aklımıza takılan 5 soru | " /> aklımıza takılan 5 soru | "/>

En Sıcak Konular

Dink davasında aklımıza takılan 5 soru

26 Şubat 2008 16:37 tsi
Dink davasında aklımıza takılan 5 soru Hrant Dink davasının her yeni duruşmasında sanıklar, Dink ailesine ve avukatlarına küfür ve hakaret ediyor. Peki, ama tetikçi O.S. ile ağabeyler’ Yasin Hayal ve Erhan Tuncel bu cesareti kimden alıyor? iyibilgi, Hrant Dink davasına ilişkin aklına tak

Gazeteci Hrant Dink suikastı davası devam ediyor. Davanın dünkü duruşmasında tetikçi O.S., Dink’in eşi Rakel Dink'e küfretti. O.S.’nin avukatı Fuat Turgut ise "Kuduz Ermeniler" diye bağırdı ve Dink ailesine destek verenlere "Allah hepsini Hrantlarına kavuştursun" dedi.

Bu şaşırtıcı diyaloglar Hrant Dink davası için aslında yeni değil. 11 Şubat’ta yapılan bir önceki duruşmada da benzer görüntüler yaşanmıştı. Azmettirici olarak yargılanan ‘ağabeyler’ Yasin Hayal ve Erhan Tuncel, duruşmada Dink’in eşi Rakel Dink’e sataşmış ve ‘Bu kadın da başımıza azize kesildi’ demişti.

Sanık avukatı Fuat Turgut ise duruşmayı izleyen Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye Karma Komisyonu eş Başkanı Joost Lagendijk için ‘Brüksel mandacısı elleri kanlı Avrupalıların temsilcisi’ demişti.

iyibilgi, Hrant Dink’i öldürmekle yargılanan birkaç kişinin bu pervasızlığını anlamakta güçlük çekiyor. Buradan yola çıkarak, -okurlardan gelecek yanıtları yayınlamak kaydı ile- şu soruları kamuoyu ile paylaşmak istedi:

1. Dink’in katilleri ve onları savunan avukat, mahkeme salonunda nasıl bu kadar pervasızca etrafına hakaretler savurabiliyor?

2. Normalde bir suçlu mahkeme sırasında pişman olur. Hakkını gasp ettiği tarafa karşı kendini vicdanen suçlu hisseder. Dink’in katillerinde hiç mi vicdan yok ki, Rakel Dink’e her yeni duruşmada hakaret edebiliyorlar?

3. Yasin Hayal ve Erhan Tuncel, Rakel Dink’e ve avukatı Kezban Hatemi’ye hakaret edebilme cesaretini kimden alıyorlar?

4. Tetikçi O.S. ile ağabeyler’ Yasin Hayal ve Erhan Tuncel, kaldıkları cezaevinde görevliler ile arka fonda Türk bayrağı ile gene hatıra fotoğrafı çektiriyorlar mı?

5. Kaldıkları cezaevinde O.S., Hayal ve Tuncel’i ziyaret edip ‘O Ermeniyi öldürmekle iyi yaptınız. Siz bir kahramansınız’ diyen devlet görevlileri var mı?

www.iyibilgi.com zoom Ömer Çakkal



Bu haber 721 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,539 µs