En Sıcak Konular

Van'ı savaş alanına döndürdüler

26 Şubat 2008 15:35 tsi
Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van İl Teşkilatı'nın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör örgütü PKK'ya yönelik Kuzey Irak'a yaptığı kara harekatını protesto eyleminden sonra örgüt yandaşları ara sokaklara dağılarak terör örgütü lehine slogan atar

Polisin örgüt yandaşlarına zırhlı araçlarla müdahalesinde 4'ü polis 6 kişinin yaralandığı bildirildi. Yaralı yaşlı bir sivilin yoğun bakımda olduğu kaydedildi. Olayla ilgili 9 kişinin gözaltına alındığı vurgulandı.

DTP Van İl Başkanlığı, kara harekatını protesto etmek için öğle saatlerinde parti binası önünde toplandı. Çok sayıda partili ve sempatizan bina önünde terör örgütü ve örgüt başı lehine slogan attı.

Polis, yoğun güvenlik önlemlerini aldı. Toplanan kalabalık parti yönetiminde yürüyüşe geçerek kara harekatını protesto amaçlı AK Parti İl Başkanlığı'na siyah çelenk koymak istedi. Emniyet amirleri, İl Başkanı Abdurrahman Doğar ve diğer partililerle görüşerek yasadışı slogan atmamak şartıyla yürüyüşe izin verilebileceğini belirtti.

Bunun üzerine bir partili kalabalığa Kürtçe hitap ederek, sadece 'Katil Erdoğan' sloganı atmalarını istedi.

Kalabalık güvenlik kordunu altında AK Parti il binası önüne gelerek siyah çelenk bıraktı. Burada toplanan yaklaşık bin kişi terör örgütü ve örgüt başı Abdullah Öcalan lehine slogan attı.

İl Başkanı Abdurrahman Doğar'ın yaptığı basın açıklamasını kimse dinlemeyerek örgüt lehine slogan atarak polisi tahrik girişiminde bulundu. Polisler tahriklere rağmen sağduyulu davrandı.

DTP İL BAŞKANI DOĞAR, PKK'DAN "KÜRT ÖNCÜ GÜÇLERİ" OLARAK SÖZ ETTİ

DTP İl Başkanı Abdurrahman Doğar burada yaptığı basın açıklamasında, terör örgütü PKK'dan "Kürt Öncü güçleri" olarak söz ederek, "25. sınır ötesi savaşla Kürt sorunu tamamen Kandil inisiyatifi dışına çıkartılarak dış güçlere havale edildi. Kürt öncü güçleri bu sorunun çözümü için optimal çözüm yöntemleri sıralayarak umut olurken bu umudu kırmayı tercih etti. Kırılan umut sadece Kuzey Kürtlerinin umudu değil tüm Kürtlerin umudur." şeklinde konuştu.

Kalabalık basın açıklamasından sonra tekrar yürüyüşe geçerek DTP il binasına doğru harekete geçti.

Parti yöneticileri il binasına girdikten sonra ara sokaklara dağılan örgüt yandaşları yine çocukları ön saflara koyarak örgüt lehine slogan attı.

Kalabalık, Kazım Karabekir Caddesi geçerek yolu trafiğe kapattı. Burada örgüt lehine slogan atan grup, kaldırımlardan söktükleri taşları polise atmaya başladı. Polis amirleri taşlardan kaçan polisleri toparlamaya çalışırken zırhlı araçlar ve panzerler olay yerine gelerek göstericilere su sıkarak müdahale etti.

Müdahale sırasında göstericilerin içinde mi yoksa olay yerinden geçen biri mi henüz kesinleşmeyen yaşlı bir adam ağır yaralandı.

Kulağında meydana kesiklerin yanı sıra kusan şahsa ilk olarak vatandaşlar müdahale etmeye çalıştı. Olay yerine bazı polisler baygın halde bulunan yaşlı adama koltuklarına girerek kaldırmaya çalışarak 'numara' yapıyor yorumunda bulundu. Ayağa kalkacak hali bulunmayan şahıs, kaldırama kaldırılarak ambulans çağrıldı. Gelen ambulansla hastaneye kaldırılan şahsın taşınması sırasında içinden hasar gördüğü ve yoğun bakımda olduğu bildirildi.

Yine olaylar sırasında kafasında yaralanan şahıs polise yalvararak olayla ilgisinin olmadığını anlatmaya çalıştı. Polis gözaltına alınanların içinde yaralılara kaçma ihtimaline kelepçe vuruldu. Gözaltına alınan şahıslara bazı polis memurlarının vurmasına arkadaşları tepki gösterdi.

Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslara konularak hastanelere kaldırıldı. Yaklaşık 20 dakika süren gerginlik polisin müdahalesiyle sona erdi. Polis köşe başlarında güvenlik önlemleri devam ederken, zırhlı araçlar ise ara sokaklarda devriye atıyor.

Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, yaşlı adaman yanı sıra ilk belirlemelere göre kafasında yaralı bir gencin olduğunu belirterek, başka yaralı olup olmadığını hastanelerden araştırdıklarını söyledi.

Olaylar sırasında 4 polisin hafif şekilde yaralandığını ifade eden Kesmez, olaylarda 9 kişinin gözaltına alındığını vurguladı.

8 sütun



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,233 µs