En Sıcak Konular

Türbanlı öğrenci velisi hastanelik!

26 Şubat 2008 15:26 tsi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde türban yüzünden kavga çıktı. Türbanlı bir öğrencinin velisi ile güvenlik güçleri arasında kavga çıktı. Veli hastanelik oldu.

Üniversitelerde türban çatlağı ile tırmanan gerginlik, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne kavgaya dönüştü. İdris Gökçek isimli öğrneci velisi ile güvenlik görevlilerinin yumruklu- tekmeli kavgası çıktı.

Alınan bilgiye göre, OMÜ'de türbanlı öğrenci babasının arabasıyla üniversiteye girmek istediği sırada izin vermeyen güvenlik görevlileriyle yaşanan tartışmada baba darp edildi.

TBMM'nin kabul ettiği, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı Anayasa değişikliği ve YÖK'ün hafta sonu tüm üniversitelere gönderdiği genelgeye rağmen OMÜ'de türbanlı öğrenciler yargı kararları gerekçe gösterilerek içeri alınmıyor. Eski yargı kararları ve ek 17. maddeyi senato kararında da belirterek eski sistemin uygulanacağını deklare eden OMÜ'de güvenlikçiler ile kızını okula bırakmak isteyen türbanlı bir öğrencinin babası arasında gerginlik yaşandı ve baba darp edildi.

Sabah saatlerinde kendi hususi otomobiliyle Kurupelit Yerleşkesi'nde Tıp Fakültesi haricinde fakültelerin bulunduğu kampus girişindeki kontrol noktasına gelen İdris Gökçek (45), İlahiyat Fakültesi 1. sınıfta okuyan kızı Şube Gökçek'i (20) okula bırakmak istediğini belirtti. Türbanlı olan Şule Gökçek'in başını açmasını ya da peruk takmasını isteyen güvenlik görevlileri ile öğrencinin babası arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine güvenlik görevlilerinin İdris Gökçek'i darp ettiği iddia edildi. Yaralanan ve yüzü kanlar içinde kalan İdris Gökçek, Tıp Fakültesi Hastanesi acil servisine geldi.

Burada tedavi altına alınan öğrenci velisinin gerekli tetkik ve tedavileri yapıldı. Üniversiteye gelen polis, güvenlik görevlileri ve baba İdris Gökçek'in şikayetçi olması üzerine tarafları Atakum Polis Merkezi'ne götürdü. Hastane çıkışı polis merkezine götürülürken soruları cevaplayan İdris Gökçek, kızını okula bırakmak istediğini ve güvenlik görevlilerinin, kızını türbanlı olduğu için okula almak istemediğini söyledi. Kızının başını kapatmak için şapka taktığını ve yine de fakülteye alınmadığını ileri süren Gökçek, "Tartıştık, beni biri tuttu, diğeri dövdü. Arabamı tekmelediler. Hakaretler ettiler. Şikayetçiyim" dedi.

Öğrenci Şule Gökçek ise olayları gördüğünü, başını şapkayla örtmesine rağmen içeri almadıklarını, yasa çıkmasına rağmen halen perukla gezdiklerini kaydetti. OMÜ Rektör Yardımcısı Ahmet Rıfat Şahin de türbanlı öğrencinin babasının güvenlik görevlilerine saldırdığını ileri sürerek, "Güvenlikçiler kendilerini savundu.Bir velinin üniversite öğrencisini okula bırakmak istemesi ender rastlanan bir olaydır" açıklamasında bulundu.

Eğitim gazetesi



Bu haber 861 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,989 µs