En Sıcak Konular

Baykal: 'Anayasa mahkemesine gideceğiz' / Video

26 Şubat 2008 14:31 tsi
Baykal: 'Anayasa mahkemesine gideceğiz' / Video CHP Genel Başkanı Deniz Baykal partisinin grup toplantısında konuşuyor. Sınır ötesi harekata değinen Baykal'ın mehmetçikten bahsederken duygusal anlar daşadığı gözlemleniyor.Baykal, Irak'a yapılan operasyonda, iktidarla aynı düşüncede olduklarını söyled

CHP Lideri Deniz Baykal partisinin grup toplantısında konuşuyor. Türkiye'nin rotasının tehlikeli bir şekilde farklı bir mecraya sürüklendiğini ileri sürdü. Herkesin CHP'nin uyarıları doğrultusuna gelmeye başladığını savunan Baykal, Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük bir cumhuriyet olduğunu söyledi.

DAHA ÖNCE UYARMIŞTIK
Olayların daha bu noktaya gelmeden uyarılarda bulunduklarını ifade eden Baykal, "Geldiğimiz noktada uyarılarımızın ne kadar haklı olduğunu görüyoruz. Keşke büyük acılar yaşamadan bu noktaya gelebilseydik" dedi.

"Uluslararası hukukun Türkiye'ye vermiş olduğu hakları sonuna kadar kullanılma noktasının anlaşılmış olmasından memnunuz" diyen Baykal, "Terör konusunda askeri imkanların kararlılıkla uygulandığını görmekteyiz" ifadelerinde bulundu.

HEPİMİZİN GÖĞSÜ KABARDI
Ortaya çıkan tablo hepimizin göğsünü kabartmıştır" diyen Baykal, "Bize karşı yapılan haksızlıklara karşı nasıl bir tutum sergileyebileceğimizi ortaya koymuş olduk. TSK en güç koşullarda, en imkansız denilen koşullarda bu operasyonun yapılmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Bu görevi üstlenen erlerimizi subaylarımızı kucaklıyoruz. Onların yaptığı iş 70 milyonun duygularına tercuman olmuştur. Gerçek silahlı kuvvetlerimiz o meşhur şöhretinin haklılığını göstermiştir. Şehitlerimizin önünde saygı ile eğiliyorum." diye konuştu.

ÇOK AĞIR SALDIRILARA MARUZ KALDIK
Çok ağır saldırılara maruz kalındığını ifade eden Baykal, mücadelenin şimdiye kadar başarı ile götürüldüğünü söyledi. Kalıcı sonuçlar ortaya çıkmadan harekatın durdurulmasının vahim sonuçlarının ortaya çıkacağı uyarısında bulunan Baykal, "Bunu dünyaya duyurmamız lazım. Sonuç alınmadan durdurulmalıdır. Irak'ın toprak bütünlüğüne karşı hiç kimse olumsuz bir düşünce içerisinde olmamalıdır. Bu operasyonun hedefi Irak hükümeti değildir, Kuzey Irak halkı değildir, Güney Irak Halkı değildir. Keşke Irak hükümeti kendisi bu sorunu çözebilseydi. Türkiye'nin terörü bertaraf etmenin dışında bir hesabı yoktur. Bunu iktiradırıyla muhalefetiyle söylüyoruz. Irak Iraklıların, Türkiye'de Türklerindir." diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI GÜL'Ü ELEŞTİRDİ
Türban kararına da değinen CHP Lideri Baykal, "Mehmetçik oraya giderken, herkes birbiriyle kaynaşmış iken, cumhurbaşkanı o günün akşamı alel acele bunu imzaladı. Bu yakışık almayan bir uygulamadır. Bu Türkiye'nin anlayışına, hissiyatına uymayan, bir kaç gün beklenilebilecek olan bu konu onaylanmıştır. Bunun daha konuşulacak çok tarafı var." dedi.

CUMHURBAŞKANI'NIN GEÇ ONAYI, TEREDDÜTÜN GÖSTERGESİ
"Ortada bir Anayasa değişikliği var hemen onaylanamaz" diyen Baykal, "Zaten hemen onaylamamış, 11 gün beklemiştir. Bu bir tereddütün göstergesidir. Bu Türkiye'yi bütünleştirecek, kaynaştıracak bir düzenleme değil. Bazıları, 'Bu Türkiye'yi kaosa sürükleyecek' diyordu Başbakan da buna tepki gösteriyordu." diye konuştu.

YENİ BİR SORUNLA KARŞI KARŞIYAYIZ
Şimdi yine bir tartışmanın yaşandığını hatırlatan Baykal, "Şimdi bunu bazıları çıkıp bunu uygulayın diyor. YÖK Başkanı çıkıyor, Anayasa bunu çözmüştür, derhal uygulayın diyor. YÖK üyeleri buna tepki gösteriyor. Rektörler tepki gösteriyor. 80 küsur üniversiteden 70'i uygulamıyor, 10'u uyguluyor. Bu bir kaos değil mi? Yeni bir sorunla karşı karşıya gelmiş bulunuyoruz."

YÖK Başkanı'nı ve Cumhurbaşkanı Gül'ü sert ifadelerle eleştiren Baykal, "Bu sözleri YÖK Başkanı'nın oraya niçin geldiğini gösteriyor. YÖK Başkanını kim atadı? Cumhurbaşkın. Biz niye karşı çıkıyorduk? Şimdi YÖK Başkanı Türkiye'nin özlediği uygulamaları mı yerine getiriyor?" diye sordu

BAŞBAKAN'IN TALEBİNİ ÇOK YADIRGADIM
Başbakan'ın CHP'ye başörtüsü düzenlemesini Anayasa'ya götürmeyin teklifinde bulunduğunu söyleyen Baykal, "Bir Başbakan'ın bu şekilde bir talepte bulunmasını çok yadırgadım. Anayasa'ya uygun bir değişikliğin Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesinde ne sakınca var. Hukukun işlemesini engellemek doğru değil. Ben bu talebe çok şaşırdım. Peki götürmeyeceğiz, niye götürmeyecez?. 'Ben size YÖK Yasası'nın 17. Maddesi'ni siz nasıl isterseniz öyle çıkaracağız.' 'Sizle protokol yapalım' diyorlar. Elinde bir ip MHP'yi kuyuya indiriyor, şimdi bizi aynı iple kuyuya indirecekler." şeklinde konuştu.

ANAYASA MAHKEMESİNE SUNACAĞIZ
Millete gerçekleri anlatacaklarını söyleyen Baykal, "Biz hukukun işlemesine bir şanş vereceğiz. Oradan çıkan karara saygılı olacağız. Anayasa mahkemesine sunacağız. Hukuku işletilen organlar baskı altına alınarak, hukukun gereğini yapmaktan alın konulursa, bu eline silahı alıp hukuku engellemekten hiç farkı olmayan bir uygulamadır. Anayasa Mahkemesi bunu en uygun şekilde karara bağlamalı ve Türkiye bu kaostan kurtulmalıdır."




Ayrıntılar geliyor...

8 sütun



Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,297 µs