En Sıcak Konular

Bahçeli'den Erdoğan'a çağrı

26 Şubat 2008 12:19 tsi
Bahçeli'den Erdoğan'a çağrı MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında bir konuşma yaptı. Konuşmasında başörtüsü sorununa değinen Devlet Bahçeli, AK Parti ile YÖK yasasının Ek 17. maddesi hakkında bir mutabakata vardıklarını , fakat AKP'nin bu mutabakattan ayrılma yolu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, türbanın üniversitelerde serbest bırakılması için anayasa değişikliğinin ardından Yükseköğretim Kanunu'nun ek 17'nci maddesinde de değişiklik yapılmasına ilişkin mutabakata vardıkları AKP'nin, mutabakattan vazgeçme niyetine girdiğini söyledi.

Bahçeli, Başbakan Erdoğan ile AKP yönetimini günü birlik siyaset yapmakla suçladı, 'fazilet' ve 'ahlaklık' davranmaya çağırdı.

Devlet Bahçeli, Partisi'nin grup toplantısında yaptığı konuşmada, AKP yönetimi, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve YÖK Başkanı Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın son açıklamalarıyla gittikçe arap saçına dönen türbana ilişkin gelişmelere değindi. Türbanın üniversitelerde serbest kalması için yapılan anayasa değişikliğinin ardından, YÖK Kanunu'nun ek 17'nci maddesinde değişiklik yapılmasına ilişkin bazı kesimlerde 'tereddüt hasıl' olduğunu ifade eden Bahçeli, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın, türban serbestisi için anayasa değişikliğine bile ihtiyaç olmadığı yönündeki sözlerine tepki gösterdi. Toptan'ın görüşlerinin 'hayretle' karşılandığını söyleyen Bahçeli, "Sayın Toptan'ın, bu değerli önerisini niçin bugüne kadar saklamış olduğu tarafımızca bir türlü anlaşılamamıştır" dedi.

YÖK Başkanı yetkisini aştı

Bahçeli, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın, YÖK üyeleri, Üniversiteleriarası Kurul ve rektörlerle arasında çatlağa neden olan 'türban için anayasa değişikliği yeter yeni bir yasal düzenlemeye gerek yok' yönündeki görüşlerine de tepki verdi. Bahçeli, Özcan'ın yetkisini aştığını belirterek, açıklamasının yükseköğretim kurumlarında 'çok sıkıntılı bir dönemin' başlangıcının göstergesi olduğunu ifade etti. Bahçeli, Özcan'ın açıklamasının, üniversitelere her türlü kıyafetle girilmesi gibi bir tehlikeyi ortaya çıkardığına işaret etti.

Erdoğan'a çağrı

Bahçeli, YÖK Kanunu'nun ek 17'nci maddesine ilişkin AKP'nin son dönemde takındığı yaklaşıma değinirken, eleştirirken imalı bir şekilde sertleştirdi. Bahçeli, AKP ile ek 17'nci maddedeki değişikliği de kapsayan mutabakatlarına anımsatırken, AKP'nin mutabakat metni yokmuş gibi davranarak, kafaları karıştırdığını söyledi. Ek 17'nci maddedeki değişiklik planının sürüncemeye girildiğini, hatta AKP'nin 'vazgeçmeye niyetlendiği'ni belirten Bahçeli, şöyle konuştu:

"Bir mağduriyet alanının ortadan kaldırılmasına yönelik olarak başlattığımız girişim eksik bırakılarak yeni bir mağduriyet ve çatışma ortamına neden olunması asla tavsip etmeyeceğimiz bir durum. Biz günü birlik kararlar alan bir parti değiliz. Bizimle mutabık kalan partinin de aynı fazilet ve ahlakla davranacağına inanmak isteyen bir siyasal geleneğin temsilcisiyiz. Üniversitelere başı örtülü kızlarımızın da girmesi için adım atan MHP verdiği sözlerin bugün de arkasındadır."

Aktifhaber



Bu haber 229 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,341 µs