En Sıcak Konular

Bahçeli; AK Parti'ye eleştiri, ülkücülere ikaz

26 Şubat 2008 10:50 tsi
MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuşuyor. Şehit ailelerine başsağlığı dileyen Bahçeli, şehitleri kucaklamaya çağırdığı ülkücü gençliğe de bir ikaz da bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Sınır ötesi kara harekatını değerlendiren Bahçeli, mehmetçiğin ağır iklim şartları altında yaptığı operasyonun her türlü taktire değer olduğunu söyledi.

CENAZE ADABINA UYGUN HAREKET EDİN
"Bir yandan askerlerimizle gurur duyarken, öte yandan karşılaştığımız şehit acıları hepimizi derinden üzmektedir" diyen Bahçeli, "Milletimiz şehitlerine sahip çıkmakta onları bağırlarına basarak uğurlamaktadır." dedi. Ülkücü gençliği şehitleri kucaklamaya çağıran Bahçeli, gençlerden cenaze adabına uygun hareket etmelerini istedi.

BAŞBAKAN'I ELEŞTİRDİ
Harekatın Nevruz öncesinde yapılmasını taktire şayan bulduğunu açıklayan Bahçeli, harekatın tamamen meşru olduğunu ifade etti. Başbakan Erdoğan'ın bir televizyon programındaki ifadelerini hatırlatan Bahçeli, "Başbakan'ın 'terörle yaşamaya alışmamız lazım' şeklindeki sözleri bölücülere cesaret vermiştir" diyerek Başbakan'ı eleştirdi.

PEŞMERGELERE CAYDIRICI DAVRANILMALI
Sınırötesi harekatın amacına ulaşabilmesi için kaçan teröristlerin peşmergeye sığınmasının önüne geçilmesi gerektiğini ifiade eden Bahçeli, peşmergeye karşı caydırıcı önlemler alınması gerektiğini kaydetti. Terörle mücadelenin bölücülükle mücadelenin sadece bir ayağını oluşturduğunu söyleyen Bahçeli, silahsız teröristlerin meşru kabul edilemeyeceğini kaydetti.

HOCALI KATLİAMINDA HAYATINI KAYBEDENLERE BAŞSAĞLIĞI
Ermenilerin taleplerine değinen Bahçeli, "Ermenistanla ilişki kurabilmemiz için önce işgal ettikleri Karabağ topraklarından çekilmeleri ve Türkiye'ye yönelik toprak talebinden vazgeçmesi gerekmektedir. 1 milyon insan topraklarından çıkarılmıştır. 1992 yılında kadın çocuk ayrımı yapılmadan onlarca kişi katledilmiştir. Bunların kararlı bir şekilde dile getirilmesi gerekmektedir. Hocalı katliamında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum." şeklinde konuştu.

BAŞÖRTÜSÜ KONUSUNA DA DEĞİNDİ
Başörtüsü konusuna da değinen Bahçeli, "Hepinizin bildiği gibi Anayasa'nın 10 ve 42. maddeleri 411 oyla kabul edildi ve Sayın Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak, Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girdi. Sayın Cumhurbaşkanı Anayasa değişikliğinin yetmeyeceğini kanun çıkarılması gerektiğini söylemiştir. YÖK Kanunun Ek-17. Maddesi'nin değiştirilmesi yönünde AK Parti ile aramızda bir mutabakat vardır." dedi.

AK PARTİ MUTABAKATI YOK SAYIYOR
AK Parti'yi eleştiren Bahçeli, AK Parti'nin YÖK Kanunu'nda varılan mutabakatı yok saymaya çalıştığını ve değiştirmek istediğini öne sürdü. YÖK Başkanının Ek-17. Madde'ye ihtiyaç olmadığı yönündeki açıklaması sorunu çözmediğine dikkat çeken Bahçeli, "Üniversiteler 'başörtülülerle girenler, giremeyenler diye 2'ye bölünmüştür'" diye konuştu.

Günübirlik kararlar almadıklarını söyleyen Bahçeli, "Üniversitelere başörtülü kızlarımızın girmesi için en makul adımı atan Milliyetçi Hareket, tutumunu ortaya koymuştur." ifadelerinde bulundu.

8 Sütun



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,623 µs