En Sıcak Konular

Zirve Yayınevi duruşması yarın görülecek

24 Şubat 2008 12:36 tsi
Malatya'da 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi cinayeti duruşması yarın 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Malatya'da biri Alman vatandaşı 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi cinayetinin üçüncü duruşması 25 Şubat Pazartesi günü görülecek. 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmaya saat 09.00 sularında başlanacak. Davaya insan hakları örgütleri ile yabancı basının da ilgi göstermesi bekleniyor.

14 Ocak 2008 tarihinde görülen ilk duruşmada tutuklu sanık Hamit Ç.'nin yanı sıra tutuksuz sanıklar M.G. ve K.K. dinlenmişti. Duruşmayı, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden Ranier Dost, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Zafer Üskül, İnsan Hakları Ortak Platformu Genel Koordinatörü Feray Salman, Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De İnisiyatifi'nden Hüseyin Öntaş ve çok sayıda yabancı basın mensubu izlemişti.

Tutuksuz sanık M.G., Emre G.'nin kendisinden aksiyon ve bilim kurgu filmleri alarak izlediğini son olarak da vampirlerin işlendiği Vanhelsing diye bir filmi kiraladığını ifade etti. Sanıklardan Hamit Ç. ise Emre. G.'nin misyonerlerden millet - devlet düşmanı diye bahsettiğini ve Türk kızlarını fuhşa sürükleyerek menfaat temin ettiğini söylediğini dile getirdi. Hamit Ç., olay için 5 bıçak, 5 eldiven ve bir miktarda ip aldıklarını belirterek, Emre G.'nin yanında 3 tane silah getirdiğini söyledi. Hamit Ç., kendisinin Necati Aydın yerde bağlı iken rahat etmesi için başının altına poşet koyduğunu da dile getirdi. Hamit Ç. maktullerin öldürülmesine karışmadığını anlattı.

Pazartesi günü yapılacak duruşmada iki tutuklu sanığın daha dinlenmesi bekleniyor. Olayın kilit ismi Emre G.ye ise bu duruşmada da sıra gelmeyeceği tahmin ediliyor.

Açılan davada 5'i tutuklu 7 şüpheli, "Silahlı terör örgütü kurmak, terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde birden fazla adam öldürmek, işyeri dokunulmazlığını bozmak ve silahlı terör örgütüne yardım etmek" iddiasıyla yargılanıyor. Olayın kilit ismi Emre G., terör örgütünün kurucusu ve yöneticisi olmakla suçlanıyor. Tutuklu 5 şahıs hakkında 3'er kez müebbet hapis cezası isteniyor. Tutuksuz yargılanan K.K. (18) ve M.G. (19) hakkında "Silahlı terör örgütüne yardım etmek" iddiasında bulunuluyor.

Bu arada ikinci duruşmanın ardından Malatya'da yayın yapan bazı yerel gazeteler cinayetten önce misyonerlik konusunda yaptıkları yayınlar nedeniyle birbirini suçladı.

OLAY

18.04.2007 günü Niyazi Mısri Caddesi Ağbaba İşhanı No.3 sayılı yerde faaliyet gösteren Zirve Yayıncılık isimli işyerinde meydana gelen olayda Necati Aydın, Uğur Yüksel ile Alman vatandaşı Tilmann Ekkehart Geske öldürülmüştü. Olayın zanlıları 22 Nisan 2007 günü Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarılırken, zanlılar, Hamit Ç., Abuzer Y., Salih G. ve Cuma Ö. terör örgütü kurmak, üye olmak ve terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde adam öldürmek, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçları isnadıyla tutuklanmışlardı. Olay yerinde balkondan düşerek yaralanan Emre G. ise kaldırıldığı Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapılan tedavisinin ardından çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

dunyabulteni

 



Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,042 µs