'topuklular!' | " /> 'topuklular!' | "/>

En Sıcak Konular

Ayağın düşmanı 'topuklular!'

24 Şubat 2008 11:50 tsi
Ayağın düşmanı 'topuklular!'

Kadınların çok sevdiği şık ayakkabılar ayak rahatsızlıklarını tetikliyor. Uzmanlar bayanlarda görülen birçok ayak rahatsızlığının temel kaynağının topuklu ayakkabılar olduğuna dikkat çekti. İşte topuklu ayakkabıların neden olduğu istenmeyen sorunlar...

Doruk Özel Bursa Hastanesi Ortopedi Uzmanı Doktor Erdeniz Duygulu, bayanlarda görülen birçok ayak rahatsızlığının temel kaynağının topuklu ayakkabılar olduğuna dikkat çekerek, "Modanın takipçisi olmak adına şıklığı kriter almak ve bütün bir günü topuklu ya da ayağınızı sıkan ayakkabılarla geçirmek ileriki zamanlarda çok ciddi hastalıklara davetiye çıkarabilir" dedi.

Kadınların çok sevdiği şık ayakkabılar ayak rahatsızlıklarını tetikliyor. Doruk Özel Bursa Hastanesi Ortopedi Uzmanı Doktor Erdeniz Duygulu, bayanlarda görülen birçok ayak rahatsızlığının temel kaynağının topuklu ayakkabılar olduğunu vurguladı.

BAŞPARMAK ÇIKINTISI

Topuklu ayakkabılarda ilk göze çarpan sorunun ayak baş parmağının diğer parmaklara yanaşmak üzere dışarıya doğru bükülmesi olduğunu kaydeden Duygulu, özellikle hanımlarda çok sık görülen bu rahatsızlığın nedeninin, genellikle dar ve yüksek topuklu ayakkabılardan kaynaklandığını ifade etti. Duygulu, öncelikle daha çok orta yaşı geçmiş bayanlarda görülen bu sorunda, en erken hissedilen belirtinin, tabanda baş parmağın altına gelen bölgede (metatars) hissedilen ağrı olduğunu anlattı.

Zamanla ağrının arttığını ve bölgede kızarıklık başladığını vurgulayan Duygulu, baş parmak ekleminde zamanla yuvarlak bir çıkıntı oluştuğunu ve buna da halk arasında "kemik çıkmas” olarak adlandırıldığını söyledi.

Duygulu, "Böyle bir rahatsızlık durumunda, hafif vakalarda sivri uçlu ve dar ayakkabılar mümkün olduğunca tercih edilmemeli. Önü küt ayakkabıların içine ya da terlikle baş parmak ile ikinci parmak arasına yerleştirilen makaraların kullanılması da rahatsızlığın ortaya çıkmaması için kısa süreli bir çözüm olabilir. Ağrı hissedilen parmaklara egzersiz uygulamak da yarar sağlayabilir” dedi.

bugün



Bu haber 281 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,740 µs