En Sıcak Konular

Tuvalete 214 bin YTL ödedi!

23 Şubat 2008 21:54 tsi
Ilhami Yumak isimli emekli isadami, kizina hediye olarak oldukca harap haldeki bir tuvaleti, acik arttirma sonucunda rekor fiyata satin aldi.

Bir Turk isadami, Ingiltere'nin Liverpool sehrindeki halka acik tuvaleti 214 bin YTL'ye satin aldi. Geleneksel "Bay" ve "Bayan" yazilari halen uzerinde bulunan halk tuvaleti, beklenenin 9 kat uzerindeki bir fiyata satildi.

Yumak'in, antika tuvaleti, basortulu oldugu icin Turkiye'de egitimini yarida birakarak 15 yasinda Ingiltere'ye gelen, lise ve universite egitimini Liverpool'da tamamlayan 26 yasindaki kizi Tugba icin aldigi ogrenildi. Tugba Yumak, Ingiltere'deki yerel bir gazeteye yaptigi aciklamada, babasinin tuvaleti 90 bin Pound'a satin almasina oldukca sasirdigini soyledi.

Babasinin, Turkiye'deki yakinlarini arayarak, oradaki evini ve arabasini satip satamayacaklarini sordugunu soyleyen Tugba, "Babam gelecegim icin yatirim yapmak istiyordu. Bu emlagin acik arttirmaya girecegini fark ettigimde, benim olabilecegini dusundum" dedi.

Tugba ayrica, doktora egitimi sirasinda babasina yuk olmak istemedigini, uzun vadeli bir proje icine giremeyecegi icin, kisa vadeli olarak bu yapiyi restore edecegini ve kiraya verilmek uzere dukkanlar yapacagini soyledi. Genc kiz, bu yapinin restorasyonunun, Liverpool icin oldukca iyi olacagini ve cevredeki yapilarin degerini de arttiracagini umdugunu ifade etti.

Liverpool Belediyesi ise, bu tuvalete artik ihtiyac kalmadigini aciklarken, halka acik tuvaletlerin kimi zaman davranis bozuklugu olanlara uygun ortam olusturduguna dikkat cekildi. 2008 yilinin kultur baskenti secilen Liverpool'daki halka acik tuvaletlerin satiliyor olmasi, sehri gormeye gelen turistlere yetecek kadar tuvalet kalip kalmadigi elestirilerini beraberinde getiriyor. 

 

milliyet



Bu haber 731 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,585 µs