En Sıcak Konular

Mitroviça: Sırplar protestoya devam!

23 Şubat 2008 20:29 tsi
Bağımsızlığın ilan edilmesine karşı çıkan Kosova'nın kuzeyindeki Mitroviça şehrinin kuzey bölümündeki Sırplar, bugün de protesto gösterilerine devam etti.

BM Güvenlik Konseyi tarafından 1999 yılında Kosova'yla ilgili alınan 1244 kararına karşı çıkan Sırplar, saat tam 12.44'te başladıkları protesto gösterisinde Kosova'nın bağımsızlığının kesinlikle kabul edilmeyeceğini dile getirdi. Ellerinde Sırbistan bayrakları taşıyan göstericiler, "Kosova Sırbistan'ındır" sloganları atarak, Kosova'nın bağımsızlığına kesinlikle razı olmayacaklarını ifade etti. Protesto gösterisinde yapılan milliyetçi konuşmalar ve okunan milliyetçi şarkılar havayı gerginleştirmeyi hedeflese de gösteride tansiyonu artırmayı başaramadı.

Mitroviça şehrini ikiye bölen İbre Nehri üzerindeki köprünün her iki yakasında da BM polis gücü UNMİK ile Kosova polis birlikleri sıkı güvenlik önlemleri alırken, Kosova Barış Gücü (KFOR) helikopterleri de şehir üzerinde kontrol uçuşları yaptı. Geçen günlere kıyasla katılımcı sayısının azaldığı gözlenen protesto gösterilerinde olay çıkmaması amacıyla güvenlik tedbirleri alan UNMİK Polis Gücü bünyesinde Türk polisleri de yer aldı.

Protesto gösterileriyle ilgili olarak bir açıklama yapan Mitroviça Polis Sözcüsü Besim Hodri, bugünkü gösterilerin sakin geçtiğini belirterek, gösterilerin şiddete dönüşebilecek işaretler içermediğini vurguladı. Hodri, Mitroviça'nın gerek Güney Müslüman bölümü, gerekse Kuzey Sırp bölümünde alınan tedbirler sayesinde şehirde durumun tamamen kontrol altında olduğunu söyledi. Yaklaşık 1.5 saat süren protestolar olaysız sona erdi.

 

tgrthaber



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,386 µs