En Sıcak Konular

Beyaz çarşafların altında ne var?

23 Şubat 2008 20:00 tsi
Beyaz çarşafların altında ne var? Kara harekatının Genelkurmay tarafından yayınlanan ilk görüntülerinde bir fotoğraf çok ilgi çekti. Zira askerlerimizin sırtında, beyaz örtüler altında kalan bir büyük sırt çantası olduğu anlaşılıyordu. iyibilgi toplamda 120 kiloyu bulan ağırlığının dökümü

Irak’ın Kuzey’ine yapılan kara harekatının haberi duyulur duyulmaz tüm Türkiye’nin gözleri ve kulakları askerlerimize çevrildi. Genelkurmay Başkanlığı’da opiresyonla ilgili ilk bilgileri görüntülerle destekledi.

İşte o karelerden birinde, beyaz kamuflaj örtüsü ile kapatılmış,  hayli büyük bir sırt çantası ilgi ve merak topladı. Mehmetçiğin sanki pikniğe gidiyormuş rahatlığı ile taşıdığı o çanta ve diğer yükler, hele bel boyu karda bir insanın takadini kısa sürede tüketecek ağırlıkta.

İçinde neler var?

Bu çantanın içinde neler olduğuna gelince. Aslında normal bir asker sırt çantasının ağırlığı 20-25 kg civarında. Ancak hava ve savaş şartları söz konusu olduğunda bu ağırlık hayli artıyor.

Resimde görülen çantanın içinde bulunan örneğin bir çelik yeleğin ağırlığı tek başına 7 kilo çekiyor. Çantanın içinde; Çelik yelek (7 Kg.), telsiz, el bombası (her asker için iki adet), 3 günlük kumanya, işaret fişekleri, bir çift çorap, iç çamaşırları, asker tipi kazma-kürek (bu teçhizat ordu için özel tasarlanmış katlanabilir durumda metal yapılı), el sobası (askeri yaklaşık 8 saat boyunca sıcaklık temin ediyor), yere serilecek soğuk geçirmez bir zemin örtüsü.

Bunlar çantanın içindekiler. Her askerde bulunan çelik miğferin ağırlığı 1.5 Kg. Tüfek 4.5 Kg., 5 şarjör, matara, botlarla beraber, askerin kendi ağırlığı 110-120 kg’a ulaşılıyor. Ağır hava şartları ve bel boyundaki kar işi daha zorlaştırıyor.



Bu haber 1,375 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,440 µs