En Sıcak Konular

PKK'lı itirafçıdan Karayılan iddiası

23 Şubat 2008 19:29 tsi
PKK'lı itirafçıdan Karayılan iddiası Terör örgütü PKK'dan kaçarak, 19 Şubat'ta Çukurca'da güvenlik güçlerine teslim olan K.Ö, ifadesinde, Murat Karayılan ile Fehman Hüseyin arasında yaşananları anlattı. Bakın terör örgütü kaç parça?

Hakkari Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü PKK üyesi ''Haydar'' kod adlı K.Ö'nün, 19 Şubat'ta Çukurca ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olduğu anımsatılarak, İlçe Jandarma Komutanlığında ifadesinin alındığı belirtildi.

Yaşadığı ailevi sorunlar nedeniyle Kasım 2004'te terör örgütüne katıldığını söyleyen K.Ö'nün ifadesinde, terör örgütünde ilk günden itibaren kendisine daha önce anlatılandan farklı bir ortamla karşılaştığını, örgütün sözde lider kadrosunun, her teröristin birbirine şüpheyle yaklaşmasını sağlayacak bir sistem oluşturduğunu ve bu nedenle herkesin karşısındakini ajan olarak gördüğünü itiraf etti.

Bu şekilde yürütülen sistemle örgüt içerisindeki yoz ve çarpık ilişkilerin tarşılmasının ve örgütten toplu kopmaların önüne geçilmeye çalışıldığını anlatan K.Ö, ifadesinde şunlara yer verdi: ''Örgüt mensupları aileleri ile yüz yüze görüşme olanağı bulamadığı için nadiren telefonla görüşme yapabilmekteler. Ancak güvensizliğe bağlı olarak telefonlar dinlenmekte ve yapılan görüşmeler en az 2 örgüt mensubu tarafından takip edilmektedir.

Terör örgütü içerisinde 'Cemal' kod adlı Murat Karayılan ile 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin arasındaki liderlik çatışması örgütü ikiye bölmüştür. Türkiye'den PKK'ya katılan örgüt üyeleri ile Suriye kökenli örgüt mensupları arasında buna bağlı olarak hizipleşmeler yaşanmaktadır.'' İfadesinde, terör örgütünün sözde eşitlikçi ve özgürlükçü bir ideoloji benimsediğini söyleyen K.Ö, gerçekte ise üst düzey örgüt mensuplarının bolluk ve refah içerisinde yaşadığını, alt düzeydeki örgüt üyelerinin ise en ufak ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlandığını bildirdi.

K.Ö, terör örgütünün, uyuşturucu ticareti başta olmak üzere elde ettiği tüm gelirlerin örgütün üst düzey yöneticileri tarafından kendi aileleri ve çevrelerine aktarıldığını da dile getirdi. Açıklamada, terör örgütü PKK'daki çözülme ve teslim olmaların devam ettiği belirtilerek, konuyla ilgili çalışmaların kararlılıkla ve aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi. 

 

haber7



Bu haber 947 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,470 µs