En Sıcak Konular

Oğlunun şehit olacağını rüyasında görmüş

23 Şubat 2008 18:59 tsi
Bingöl'de mayına basan astsubay Emre Bolat'ın şehadet haberi, Eskişehir'deki evine ateş düşürdü. Şehit Emre Bolat'ın annesi Cumaziye Bolat'ın dün gece rüyasında oğlunu gördüğü ve şehadet haberini hissettiği ortaya çıktı.

6 aylık evli olan Emre Bolat'ın annesinin oturduğu "Şehit Halil İbrahim Karakaya Sokağı'ndan ikinci şehit çıkması, mahalle halkını ve oğlunu 20 sene önce şehit veren babayı da gözyaşlarına boğdu.

6 aylık evli astsubay Emre Bolat, mayına basarak şehit oldu. Astsubay kıdemli çavuşun şehit olduğu haberini Eskişehir'deki yetkililer, ailesine verdi. Doktor kontrolünde Osmangazi Mahallesi Şehit Halil İbrahim Karakaya Sokağa gelen görevliler, eşini bir süre önce kaybeden anne Cumaziye Bolat'a acı haberi verdiler. Dün gece oğlunu rüyasında gören anne Cumaziye Bolat'ın, "Böyle olacağını hissetmiştim. Oğlum rüyama girdi. '5 arkadaşım şehit oldu, ben kurtuldum" demişti. Ancak benim içime doğdu" dediği öğrenildi.

Genç astsubayın eşi İlknur Bolat'ın ise Çorlu'da olduğu, Eskişehir'e yola çıktığı belirtildi. Astsubayın annesinin oturduğu sokaktan ikinci şehit çıkması, mahalle halkını üzüntüye boğdu. Sokağına ismi verilen şehit Halil İbrahim Karakaya'nın babası Osman Karakaya da kendisiyle aynı kaderi paylaşan Bolat ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Karakaya, "Allah, askerlerimize güç versin. Bu vatan için hepimiz canlarımızı feda etmeye hazırız" dedi. Bu acıyı anladığını ifade eden Karakaya, oğlunun paraşütle atlarken şehit olduğunu söyledi. Şehit için yarın Eskişehir'de askeri bir tören düzenleceği ifade edildi.
Bu arada, şehidin annesinin yaşadığı apartman dairesinin penceresine yakınları tarafından dev Türk bayrağı asıldı.
 



Bu haber 763 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,660 µs