yas ilan etti! | " /> yas ilan etti! | "/>

En Sıcak Konular

Leyla Zana yas ilan etti!

23 Şubat 2008 18:24 tsi
Leyla Zana yas ilan etti! Leyla Zana kara harekatına tepkili. Şubat'ı kara ay ilan eden Zana, Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat'ta yakalandığını ima ederrken gene ağır sözler sarfetti...

Kapatılan DEP'in eski Milletvekili Leyla Zana, Şubat ayının Kürtler için 1925 yılındaki Şeyh Sait isyanından bu yana ‘kara bir ay' olduğunu iddia etti. Zana, Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat'ta yakalandığını ima ederek şöyle dedi:

“Kürtler için sadece 15 Şubat değil, tümü ile yıllardan beri kara bir aydır. Şubat, bir anlamda bahar ayının müjdecisi durumundadır. Bahar, insanların kendini yenileme ayıdır. Ancak, Kürtlerin kendilerini yenilemelerine ve hiç bir zaman baharı güzellikle karşılamalarına izin verilmeyerek bütün zulüm ve baskılar Şubat aylarında yapılıyor. Şubat ayları artık Kürtler için baskı, zulüm, açlık, mutsuzluk ayları olmuştur.”

KÜRTLERDEN DE İHANET EDEN ÇIKIYOR

Her millette olduğu gibi Kürtler'den de ihanetin çıktığını söyleyen Zana, “Ama buna rağmen Kürtler'den isimsiz, çok büyük kahramanlar da çıkmıştır. Kürtler, yaşadıkları 4 ülkede mücadeleleri ile ne devlet kurabilmişler ne de yok olup gitmişlerdir. Zulme uğramışlar ancak, zulüm etmemişlerdir. Kürtler'in varlıklarını yok edemeyecekler, Kürtler'in var olma mücadelesi hep devam edecektir” diye devam etti.

TALABANİ'YE ÖNERİ

Zana, “Kürt'ün Kürt'ü öldürme ve Kürtler'i kandırma dönemi bitmiştir. Kürtler, ateş gibidir. Yanına iyi niyetle yaklaşırsan seni ısıtır, ama kötü niyetle yaklaşırsan seni yakar” dedi. Zana, Türkiye'ye davet edilen Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'ye ilişkin, “Eğer Mam Celal (Celal amca) Türkiye'ye başı dik ve kendi Kürt kimliği ile gelip Kürt sorununun çözümü için 1993'te üstlendiği rolü üstlenirse, gelmesinden büyük mutluluk ve memnuniyet duyarız” dedi.

KÜRTLER ATEŞ GİBİDİR

Leyla Zana, birlikte yaşamak istediklerdini, ömrünün sonuna kadar da birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşamlak için mücadele edeceğini söylerken, “Ben demokratik çözüm yollarının kapatılmasını istemiyorum. Kürtler ateş gibidir. Eğer kendilerine iyi niyetle yaklaşırken seni ısıtırlar ama kötü niyet ile yaklaşırsan seni yakarlar. Biz kardeşlikten, demokratik çözümden yanayız. Anayasa'da Kürt kimliği tanınsın demokratik çözüm için büyük bir kapı açılmış olur. Kürtleri kandırma dönemi bitmiştir. Artık Kürtleri kandıramazlar” diye konuştu.

KİMLER KATILDI

Diyarbakır DTP il binasında yapılan ‘Demokratik Toplum Kongresi 1'inci Olağanüstü Kongresi' toplantısına, Genel Başkan yardımcısı Emine Ayna, milletvekilleri Ayla Akat Ata, Hamit Geylani, Sabahat Tuncel, Sevahir Bayındır, kapatılan DEP'in eski milletvekilleri Leyla Zana, Selim Sadak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, partinin belediye, il, ilçe başkanı ve delegeleri katıldı.



Bu haber 452 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,960 µs