En Sıcak Konular

Batman'da DTP'li vekiller coplandı!

23 Şubat 2008 17:45 tsi
DTP'li vekillerin coplandığı iddiası üzerine Çevik Kuvvet Şube Müdürü görevden alındı

Batman Valisi, Çevik Kuvvet Şube Müdürü Hüseyin Gürbüz'ün görevden alındığını söyledi.

BATMAN'da teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getiriliş yıldönümünde çıkan olaylar sırasında DTP Milletvekili Bengi Yıldız ile Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan'ın çevik kuvvet polisleri tarafından coplandığı iddiaları üzerine Çevik Kuvvet Şube Müdürü Hüseyin Gürbüz görevden alındı. Batman Valisi Recep Kızılcık, Gürbüz'ün olayın selameti için görevden alındığını açıkladı.

Batman'da teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getiriliş yıldönümü olan 15 Şubat günü çıkan ve iki gün süren olaylarda DTP Batmanı Milletvekili Bengi Yıldız ile Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, polisler tarafından coplandıklarını iddia ederek hastaneye başvurdu. Olayın ardından Batman Valisi Recep Kızılcık, Batman Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü Hüseyin Gürbüz'ün görevinden alındığını açıkladı. Olayın ardından soruşturma başlatıklarını belirten Vali Kızılcık, "Milletvekili ile Belediye Başkanının suç duyurusunun yanı sıra başlattığımız soruşturmanın ilk ayağında Çevik Kuvvet Şube Müdürü Hüseyin Gürbüz'ü görevden alınmasını kararlaştırdık. Bu da bizim bu olayda ne kadar kararlı olduğumuzu gösteriyor. Soruşturma çok yönlü sürüyor" dedi.

DTP Milletvekili Bengi Yıldız, Gürbüz'ün görevden alınmasını önemli bir gelişme olarak değerlendirdiklerini söyledi. Yıldız, "Bu beklediğimiz önemli bir gelişmeydi. Bu samimi yaklaşımlar bizim için çok önemli. Batman Valisi ile Emniyet Müdürü'ne yönelik bir ön yargımız yok. Bu olayda kimin ihmali varsa ortaya çıkmasını istiyoruz. Biz hiçbir zaman diyalogdan uzak durmadık" dedi.

Görevden alınan Gürbüz, olaylar sırasında polise taş atan bir çocuğu yanına çağırmış, nasihatta bulunduktan sonra öperek evine göndermişti.

 



Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,726 µs