En Sıcak Konular

Matematik olimpiyatları 'Koç'ların omuzlarında

23 Şubat 2008 16:28 tsi
Rektörü de bir matematikçi olan Koç Üniversitesi'nin öğrencileri, Liselerarası Matematik Olimpiyatları'nın ikincisini düzenliyor. Birinciye bin YTL para ödülü var.

İstanbul Liselerarası Matematik Olimpiyatları'nın (ILMO) ikincisi Rektörü Attila Aşkar'ın da matematikçi olduğu Koç Üniversitesi Bilim Topluluğu Kulübü tarafından düzenlenecek. İlk kez bir öğrenci kulübü tarafından düzenlenen olimpiyatlarda amaç gençlere matematiğin korkulacak bir şey olmadığını, keyif verdiğini göstermek ve sevdirmek. Olimpiyatları düzenleme fikrinin öğrencilerden geldiğini söyleyen Rektör Aşkar, "Biz sadece öğrencilere gölge etmemeye çalışıyoruz" dedi. Aşkar, birincilik kazanan öğrenciye bin YTL para ödülü verileceğini belirterek "Başta para olayını desteklemedim ama öğrenciler 'teşvik etmek için iyi olur' diyerek, beni ikna ettiler" diye konuştu.

İKİ AŞAMALI YARIŞ

Önümüzdeki yıllarda Olimpiyatlara sadece İstanbul'daki değil, tüm illerdeki liselerden katılım sağlanacak. Son başvuru tarihi 20 Şubat çarşamba olan olimpiyatlardaki para ödülü ise birinciye bin, ikinciye 750, üçüncüye ise 500 YTL olacak. Olimpiyat iki aşamalı bireysel sınavdan oluşacak. 9 Mart'ta yapılacak birinci aşama sınavı 36 çoktan seçmeli sorudan oluşan test olacak. Öğrencilere 3 saat 30 dakikalık zaman tanınacak. Bu sınav sonucunda ilk 40 öğrenci belirlenip, ikinci aşamaya katılmaya hak kazanacak. 6 klasik tarzda sorudan oluşan ikinci aşama 16 Mart'ta yapılacak. Sonuçlar soruları hazırlayan öğretim görevlileri ve asistanlar tarafından değerlendirilecek. Sorular, sayılar teorisi, analiz, cebir, kombinatorik, geometri konularından oluşacak.

Sabah



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,687 µs