yeniden çizilmeli' | " /> yeniden çizilmeli' | "/>

En Sıcak Konular

'Irak sınırı yanlış, yeniden çizilmeli'

23 Şubat 2008 14:16 tsi
'Irak sınırı yanlış, yeniden çizilmeli' BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, fırsattan istifade edilmesi gerektiğini düşünüyor. Yazıcıoğlu, TSK'nın kara harekatına yönelik ilginç açıklamalarda bulundu.

Büyük Birilik Partisi(BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye ile Irak arasındaki sınırın yanlış çizildiğini belirterek, "Irak'la sınır değişikliğini görüşmeye başlamalıyız. Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK), Gabar'a sırtını dayayarak Türkiye'yi korumalıdır'' dedi.

"HAREKATIN MUTLAKA BİR SINIRI OLMALIDIR"

Kuzey Irak'a kara harekatının olması gereken bir şey olduğunu vurgulayan
Yazıcıoğlu, "Kara harekatıyla yöredeki PKK'nın yok edilmesi, Irak'ın istikrarlı bir demokratik idareye kavuşması ve halkının demokrasi içerisinde karar verdiği bir siyasi otorite muhatap olarak önümüze çıkana kadar burada sınır boyunda bir tampon bölge oluşturulması gerekir. TSK'nın hedefi PKK varlığına son vererek süratle geriye dönmektir. Harekatın mutlaka bir sonucu olmalıdır. Bu sonuç da Irak'la sınırımızı görüşmeye başlamamız olmalıdır'' diye konuştu.

"IRAK SINIRI TÜRKİYE'Yİ KORUMAYA İMKAN VERMİYOR"

Yazıcıoğlu, Irak sınırının Türkiye'yi korumaya imkan vermediğine işaret ederek, şunları ifade etti: İki ülke arasında güvensizlik oluşturuyor. Türkiye bu vesileyle sınır bölgesinde bir sınır şeridi mutlaka oluşturmalıdır. Bu toprak kazanma arzusu ve hayali değil. Aynı kültür kodlarından beslendiğimiz halkların yaşadığı iki ülke arasında bir güven oluşturulmasıdır. Burada PKK'yı ortadan kaldırırken sürdürülebilir bir güvencenin oluşabilmesi için de Irak sınırının yeniden gündeme getirilmesi lazım." dedi. Yazıcıoğlu, Sınır değişikliğimi gerekiyor'' şeklindeki soruya, "Elbette. Bugünkü sınır yanlış çizilmiştir, doğru da değildir. TSK, Gabar'a sırtını dayayarak Türkiye'yi korumalıdır'' karşılığını verdi.

BAŞÖRTÜSÜ YASASININ ONAYLANMASINI DEĞERLENDİRDİ

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başörtüsünü serbest bırakan yasayı onaylamasını ise, "Bunu laiklik, demokrasi ve özgürlükler açısından kısmi bir açılım olarak değerlendiriyorum. O bakımdan da faydalı görüyorum'' sözleriyle değerlendirdi.

Anayasa Mahkemesi'nin verilen bu kararı bozması halinde başörtüsü konusunun Türkiye'de derinleşerek devam edeceğini ileri süren Yazıcıoğlu, yasanın altyapısı hazırlanmadan çıkartıldığına da dikkat çekti.

8Sütun



Bu haber 394 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,879 µs