En Sıcak Konular

Şehit askerler yürek yaktı

23 Şubat 2008 14:13 tsi
Sınır ötesinde şehit düşen askerlerin baba ocağına ateş düştü. Birinin terhisine iki ay vardı. Diğeri evliliği hiç düşünmedi.

Sınır ötesinde şehit düşen askerler baba ocağında.. Kara haberin ulaştığı evlerde ağıtlar yükseliyor. Çorum ve Diyarbakır'daki evlerde gözyaşı vardı. Birinin terhisine iki ay vardı. Digeri hiç evlenmemişti.

 Çavuş Yasin Keyvanoğlu -Çorum

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Irak'ın kuzeyinde üslenmiş PKK terör örgütü mensuplarına karşı başlattığı kara harekatında şehit olan askerlerden Komando Uzman Çavuş Yasin Keyvanoğlu'nun (30) Çorum'un Sungurlu ilçesindeki evinde acı yaşanıyor.

Kara harekatında terör örgütüyle girilen çatışmada dün şehit olan 5 askerden, özel birlikte görevli Komando Uzman Çavuş Yasin Keyvanoğlu'nun şehit olduğu haberi, Bahçelievler Mahallesi'ndeki baba ocağına akşam saatlerinde geldi. Haberi, akşam saatlerinde Belediye Başkanı Ahmet Karacif ve askeri yetkililer aileye ulaştırdı.

Baygınlık geçiren Baba Seyfi ve anne Sultan'la şehidin kardeşleri Ramazan ve Metin Keyvanoğlu, Sungurlu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Aile fertleri, hastanedeki müdahalenin ardından taburcu edildi. Baba Seyfi Keyvanoğlu, oğlunun bekar olduğunu belirterek, ''Oğlum (önce vatan) dedi, evliliği hiç düşünmedi. Öncelikle görevini layıkıyla yapmak için arkasında sevenleri bırakmamak için evliliği düşünmedi. Vatan sağ olsun'' dedi.

Şehit Keyvanoğlu'nun, 5 kardeşin ortancası olduğu ve 8 yıllık Uzman Çavuş olduğu öğrenildi.

Erkan Aslan-Diyarbakır

Irak'ın kuzeyinde başlatılan kara harekatında şehit olan askerlerden Diyarbakırlı komando er Erkan Aslan ailesi yasta.

Irak'ın kuzeyinde terör örgütü unsurlarına karşı sürdürülen sınır ötesi harekatta teröristlerle çıkan çatışmada dün şehit olan 5 askerden biri olan er Erkan Aslan'ın Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığında vatani görevini yaptığı bildirildi.

Balaban köyünde yaşayan Baba Hakkı Aslan, dün gece Eğil Kaymakamı Memduh Tura ile askeri yetkililerin evlerine geldiğini belirterek, ''Oğlum Erkan'ın Irak'taki operasyonda şehit olduğunu ve cenazesinin bugün geleceğini söylediler. Çok üzgünüz'' dedi. Terhisine 2 ay kaldığı bildirilen Erkan Aslan'ın cenazesinin yarın düzenlenecek törenle Balaban köyünde toprağa verileceği öğrenildi.



Bu haber 791 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,634 µs