paranoyak oldu | " /> paranoyak oldu | "/>

En Sıcak Konular

PKK'lılar paranoyak oldu

23 Şubat 2008 13:41 tsi
PKK'lılar 
paranoyak oldu Liderlik çatışması örgütü ikiye böldü. Herkes birbirine ajan muamelesi yapıyor. PKK zor günler geçiriyor.

Terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan teröristin anlattıkları, örgütün lider kadrosunda bulunanların alt kadrodakilere şüphe ile yaklaştığını ve herkesin birbirini ajan olarak gördüğü gerçeğini ortaya çıkardı. İtirafçı örgütün Murat Karayılan ileFehman Hüseyin arasında liderlik çatışması yüzünden ikiye bölündüğünü söyledi.

Ailevi nedenler yüzünden 2004 yılında PKK terör örgütünün dağ kadrosuna katıldığını söyleyen K.Ö., kendisine anlatılan çok farklı bir ortamla karşılaşınca örgütten kaçıp 4 gün önce kendiliğinden Çukurca İlçesi’nde güvenlik güçlerine teslim oldu.

Teslim olan K.Ö., örgütte toplu kopmaların önüne geçilmeye çalışıldığını, liderlik çatışmasının örgütü ikiye böldüğünü, anlattığı ifadesinde şunları söyledi:

“Örgüt içine katıldığım ilk günlerde bana anlatılan ortamdan çok farklı bir ortamla karşılaştım. Lider kadrosundakiler, alt kadrodaki örgüt mensuplarına şüphe ile yaklaşım sağlayacak bir sistem dayatıyor. Örgüt mensupları birbirilerini hep ajan olarak görüyor. Dolayısıyla tüm örgüt mensupları tarafından gözlenebilinen örgüt içi yoz ve çarpık ilişkilerin tartışılmasının ve örgütten toplu kopmalarının önüne geçiliyor. Ailelerimizle yüz yüze konuşma imkanı bulamadığımız için telefonla görüşme yapıyorduk. Görüşme güvensizliğe bağlı olarak telefonun sesinin dışarı verilerek konuşmalar en az 2 örgüt mensubu tarafından dinleniyordu.”

ÖRGÜT İKİYE BÖLÜNDÜ

K.Ö., liderlik çatışmasının örgütü ikiye böldügünü ve örgüt mensupları arasında hizipleşmenin olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

“Örgüt içinde Cemal kod adlı Murat Karayılan ile Doktor Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin arasında liderlik çatışması örgütü ikiye bölünme noktasına getirdi. Örgüt içinde Suriye kökenli örgüt mensupları arasında hizipleşme yaşanıyor. Sözde eşitlikçi ve özgürlükçü bir ideolojiyi benimsendiği örgütte üst düzeydekiler bolluk ve ferah içinde yaşarken, alt düzeyde olanların temel ihtiyaçlarının karşılanmasında zorluk çekiliyor. Başta uyuşturucu madde kaçakçılığı olmak üzere elde edilen gelirler örgütün üst düzey yöneticileri tarafından kendi çevrelerine aktarılıyor.”

Hürriyet




Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,045 µs