'AKP'ye oy verdiğime pişmanım' dedi mi? | " /> 'AKP'ye oy verdiğime pişmanım' dedi mi? | "/>

En Sıcak Konular

'AKP'ye oy verdiğime pişmanım' dedi mi?

23 Şubat 2008 10:14 tsi
'AKP'ye oy verdiğime pişmanım' 
dedi mi? Bir TV programına konuk olan Sinan Çetin ile Mustafa Altıoklar, arasında cumhuriyet tartışması çıktı. Çetin, 'AK Parti'ye oy verdiğine pişman olduğu' yönündeki iddiaya bakın nasıl cevap verdi...

CNNTURK’teki ’Nasıl Yani?’ programında Cumhuriyet’in kuruluşundan bugüne kadar geçen 85 yıllık süreçten ilginç öyküler ve bilgiler veren Türkiye’nin ’Hatıra Defteri’ konuşuldu. Programa belgesel için kısa filmler çeken yönetmenlerden Zülfü Livaneli, Mustafa Altıoklar, Sinan Çetin, Ömer Faruk Sorak ile oyuncu Ceyda Düvenci ve genel yönetmen Nebil Özgentürk konuk oldu. Programın sonunda söz alan yönetmen Mustafa Altıoklar’ın sözleri Sinan Çetin’i sinirlendirdi. İşte Altıoklar ve Çetin arasında geçen diyalog:

Bu sözler savaş çıkartır

Altıoklar: Bu belgesel unutmamamız gereken şeyleri bize hatırlattığı için çok önemli Türkiye Cumhuriyeti’nin Hatıra Defteri. 1923’te başlayan bir sürecin 2008’ine geldik ve korkarım 2008’i çıkaramayacak bir Türkiye Cumhuriyeti’nin içinde yaşamaktayız bugün.

Çetin: Bu kadar karamsar olma, yapma ya... (Çetin şakayla da olsa ayağa kalkarak gitmeye yeltendi ancak geri döndü)

Altıoklar: Bu kadar karamsarım. O nedenle Türkiye Cumhuriyeti nereden yola çıktı ve nereye geldi bunu hatırlamamız lazım. Cumhuriyetin köküne kibrit suyu dökmek üzere oldukları anda. Bunu vatandaşların yeniden ve yeniden izlemesi gerekir

Çetin: Bu sözler savaş çıkartır... Böyle karanlık olur mu?

Bu konuşmalar üzerine ortamı yumuşatmak Zülfü Livaneli’ye düştü: “Bunun olmamasının bir tek şartı var. Ben olmayacağına inanıyorum. Türkiye Cumhuriyeti güzel günlere gidecek ama bir tek şey var; geçmişini, bugününü iyi bilmesi lazım. Herkesi iyi tanıması lazım. Yani bu ülkede ne akımlar var, kaç yüz yıldır ne mücadeleler verilmiş, nasıl kazanılmış bu Cumhuriyet, bu kazanımlar, bu öğrenciler, bu kızlar nasıl böyle bu hale gelebilmiş bunları hiç unutmamak gerekiyor.”

Livaneli’nin bu sözlerinden sonra programın diğer sunucusu Güven Kıraç, Çetin’e “Sen oy verdiğine pişman olduğunu söylemişsin” dedi.

Çetin ise bunun doğru olmadığını belirterek şunları söyledi: “Ben bunların serbestlikle çözüleceğine inanıyorum. Oy verdiğime pişman olduğumu söylemedim. Ben dedim ki: Başbakan’ın arka sayfa güzeline karışma hakkı yok, laiklerin de insanların başörtüsüne karışma hakkı yok. Yani başörtü de serbest olmalı çıplak kadın da.”

Bu esnada söze giren Ceyda Düvenci “Ama yeterince bilgili bir toplumda...” deyince Çetin iyice parladı: “Siz toplumla ilgili kararı nereden veriyorsunuz hanımefendi? Siz kimsiniz yani?”

Vatan



Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,789 µs