Gül'ün onayını takmam! | " /> Gül'ün onayını takmam! | "/>

En Sıcak Konular

ODTÜ Rektörü: Gül'ün onayını takmam!

23 Şubat 2008 13:27 tsi
ODTÜ Rektörü: Gül'ün onayını takmam! Türban karşıtı söylemleri ile dikkat çeken ODTÜ Rektörü Ural Akbulut, Abdullah Gül’ün türbanla ilgili Anayasa değişikliği teklifini onaylamasının hiçbir önemi olmadığını söyledi.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün türbanla ilgili Anayasa değişikliği teklifini onaylamasının, üniversitelere türbanlı öğrenci girmesi konusunda önemli bir değişime neden olmayacağın belirtti.

Akbulut, “Değişiklikler resmi gazete yayımlansa bile, 17. madde değişikliği yapılmadan hiç kimse bizi üniversitelere türbanlı öğrencilerin alınmasına mecbur edemez” dedi.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Akbulut, NTV'ye yaptığı açıklamada, anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasının kendileri açısından büyük bir değişiklik yaratmasını beklemediğini söyledi. En büyük sorunun bazı siyasilerin “Haydi çocuklar türbanla okula” diye teşvik etmesi olacağını belirten Akbulut, değişikliğin Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmadan önce bu tür durumlarla karşılaşıldığını hatırlattı.

Akbulut, “Değişiklikler resmi gazete yayımlansa bile, 17. madde değişikliği yapılmadan hiç kimse bizi üniversitelere türbanlı öğrencilerin alınmasına mecbur edemez. Çünkü ortada Anayasa Mahkemesi’nin ve Danıştay’ın geçmiş kararları var” dedi. Türbanın bağlanış şeklini de önemli bir unsur olarak görmediğini kaydeden Akbulut, türbanın kendisinin bir dinsel simge olduğunu ve Anayasa Mahkemesi kararlarına göre bunun yasak olduğunu ifade etti.

-“KİMSE ÜNİVERSİTELERİN GÖRÜŞÜNÜ SORMUYOR”-

Prof. Dr. Akbulut, 17. maddenin nasıl bir şekilde geleceğini de bilmediklerini kaydederken, “17. maddenin taslağını hazırlayanlar da, hazırlanan taslağın sağlıklı olmadığını görmüş durumdalar. 17. maddeyi çıkarıp çıkarmama konusunda tereddütler olduğun görüyoruz. Gelin beraber hazırlayalım demek çözüm değil. Dikkat ederseniz hiç kimse üniversitelere görüş soralım demiyor. Bu bizim meselemiz ama kimse bizim görüşümüz almak istemedi. Anayasa Komisyonu Başkanı da bunu birkaç kez söylemişti. Dolayısı ile Resmi Gazete’de çıksa bile Anayasal görüş hukuki bir değişiklik olmayacağı yönünde” diye konuştu. Akbulut 17. maddenin de Anayasa Mahkemesi’ne gelmesi halinde reddedilmesini beklediklerini söyledi.

Haber7



Bu haber 1,310 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,052 µs