En Sıcak Konular

Rize'de fıkra gibi olay !

22 Şubat 2008 21:06 tsi
Rize'li muhtarlar 'uydu üzerimize düşecek' anlayınca!

Pasifik Okyanusu üzerinde imha edilen ABD uydusu Rize'nin iki köyünde fıkra gibi olayın yaşanmasına sebep oldu?

Rize'de iki köy muhtarı, yörüngesinden çıkan ve Pasifik Okyanusu üzerinde imha edilen uydunun parçalarının dünya üzerine düşeceği açıklamasını, ''parçalar Rize'ye düşeceği'' şeklinde anlayarak, cami hoparlöründen anons yaptırdı.

Yörüngesinden çıkan ve atmosfere girmeden önce Pasifik Okyanusu üzerinde imha edilen ABD uydusunun, toksin madde içerdiği belirtilen parçalarının dünya üzerine düşebileceğinin açıklanması üzerine, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, parçaların nereye düşeceğinin belli olmaması nedeniyle bütün valiliklere, vatandaşların duyarlı olması yönünde bir uyarı yazısı gönderdi.

Rize Valiliğinin, gelen yazıyı sağlık kuruluşlarına iletmesi üzerine bundan haberden olan merkeze bağlı Ambarlı ve Karasu köylerinin muhtarları, cami hoparlöründen anons yaptırdı.

Vatandaşların paniğe kapılmasına neden olan anonsun ardından, yazının yanlış yorumlandığı anlaşılınca, yeniden anons yapılarak, paniğe gerek olmadığı duyuruldu.

Rize Valisi Kasım Esen, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden gelen yazının, sağlık kuruluşlarına gönderildiğini belirterek, ''Muhtarlar, sağlık yetkililerinin kendi aralarındaki konuşmaları duymuş. Her yere düşebileceği izlenimine varınca, kendi köylerine de düşebileceğini düşünerek, camiden anons yaptırmışlar. Muhtarlar kulaktan dolma bir şeyi yanlış anlayınca, bu sonuç ortaya çıktı'' diye konuştu.

Kendisinin bu yönde bir talimatı olmadığını ifade eden Esen, ''Köylülerin paniğe kapılmasının ardından yetkililer inceleme yaptı. Konunun yanlış anlaşıldığı tespit edildi. Ardından ikinci bir anons ile olayın yanlış anlamadan kaynaklandığı anons edildi'' dedi.

Vali Esen, muhtarların camilerden bu şekilde anons yaptırma yetkilerinin olmadığını, gerekli incelemeleri yapacaklarını söyledi.

samanyoluhaber



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,764 µs