En Sıcak Konular

Erdoğan ve Çiçek'ten operasyon yorumu!

22 Şubat 2008 19:52 tsi
Erdoğan ve Çiçek'ten operasyon yorumu! Başbakan Erdoğan, TSK'nın başlattığı kara harekatını değerlendirdi. Hedefin sadece terör örgütü kampları olduğunu vurguladı. Çiçek ise "Türk Silahlı Kuvvetlerine buradan tebriklerimizi, teşekkürlerimizi ifade etmek istiyorum. Onlarla gurur duyuyoruz" d

Erdoğan: Kimse Hedef Saptırmasın    
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması özetle şöyle:

"Terörün bütün desteklerini kesmek için yoğun gayret içindeyiz.Tezkere çerçevesinde 28 Kasım itibarıyla TSK hükümetim tarafından yetkilendirilmiştir. Bu çerçevede bugüne kadar TSK'Nın icra ettiği ve edeceği harekatların hedefi terör kamplarıdır. Dost ve kardes Irak halkına olumsuz yaklaşım içinde olmadık, olmayacağız. Birlik ve beraberliğimizi korumaktan başka amacımız yoktur. Bütün dostlara bunları anlattık, onlar da bu hakkımızı teyid ettiler.

Türkiye terörle mücadelesinde ilk kez dünyadan bu kadar destek almayı başarmıştır.

Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Gün devletimize sadakati en üst düzeyde göstermemiz gereken gündür.

Toplumsal psikolojinin iyi yönetilmesi büyük önem taşıyor.

Dün Sayın Maliki'yi bizzat aradım ve kendisine harekatla ilgili bilgi verdim, daha sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Irak Cumhurbaşkanı ile görüştü. Gece yarısından sonra Sayın Bush ile görüştüm. TSK hedeflerine ulaştıktan sonra en kısa sürede geri dönecektir. Bu harekatın bölge barışı için hayırlı olmasını diliyorum.

Genelkurmay Başkanımız ve Kuvvet Komutanlarımız başta olmak üzere erlerimize kadar herkesi kutulyorum, Allah yar ve yardımcımız olsun."


TSK İle Gurur Duyuyoruz"    
 
Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır ötesine gerçekleştirdiği harekatın başarıya ulaşabilmesi için hükümet olarak ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirterek, "Türk Silahlı Kuvvetlerine buradan tebriklerimizi, teşekkürlerimizi ifade etmek istiyorum. Onlarla gurur duyuyoruz" dedi.

Çiçek, "(Türk Silahlı Kuvvetleri) zor kış şartları altında bugün ülkenin güvenliği, birliği, dirliği için bu operasyonları sürdürmektedir" diye konuştu.

TSK'nın sınır ötesi operasyonu hakkında açıklama yapan Çiçek, TBMM'den hükümet olarak, yetki aldıklarını anısatarak, şunları söyledi:

"Alınan bu yetki çerçevesinde hükümet olarak da bunun gereğinin ifası için Türk Silahlı Kuvvetlerine bir direktif verildi. Dolayısıyla bir süreden beri Kuzey Irak'ta sürdürülen bu operasyonlar, TBMM'den alınan yetki ve hükümetin verdiği direktifler çerçevesinde sürdürülmektedir. Bu operasyonların hedefi, daha ilk günden ifade ettiğimiz gibi, doğrudan doğruya PKK terör örgütüdür ve onun barındığı yerlerdir. Bizim oradaki sivil halkla en ufak bir problemimiz yok. Ne Irak'ın kuzeyindeki ne Irak'ın güneyindeki ya da ortasındaki insanlarla Türkiye'nin herhangi bir derdi yok. Onlar bizim kardeşlerimizdir. Birçok acı ve tatlı hatırayı birlikte paylaştık, paylaşıyoruz. Dolayısıyla dost ve kardeşlerimize karşı bizim kati suretle art niyetimiz olamaz. Bu harekat, tümüyle, doğrudan doğruya PKK terör örgütüyle ilgilidir. Herkes, bütün dünya kamuoyu biliyor ki Türkiye'yi rahatsız eden bu terör örgütü, Kuzey Irak'ta yuvalanmaktadır, eğitimlerini orada yapmaktadır, lojistik imkanlar oradan sağlanmaktadır. Sonra sınırları geçmek suretiyle Türkiye içerisinde, Türkiye'nin bütünlüğüne, huzuruna, barışına karşı kanlı eylemler ortaya koymaktadır. İşin bu noktaya gelmemesi için Türkiye olarak biz, geçmişte elimizden gelen her türlü çabayı gösterdik. Herkese durumu anlatmaya çalıştık. Herkesin bu kanlı eylemlerin durdurulması noktasında bir çabanın, gayretin içerisine girmesini istedik. Ama buna karşılık, geçmişte maalesef arzu ettiğimiz netice hasıl olmadı."

Türkiye'nin terörle mücadelede kararlı olduğunu vurgulayan Çiçek, "Bunu herkesin çok iyi bilmesi lazım ve bunun altını da kalın çizgilerle çiziyoruz. Türkiye, kendi güvenliğini sağlamak noktasında üzerine düşeni her ne pahasına olursa olsun kararlılıkla sürdürecektir ve bu kararlılığımız devam ediyor. Ta ki bu bela ülkemizden, hatta bölgemizden uzaklaşıncaya kadar" diye konuştu.

Çiçek, Türkiye'nin belli bir süreden beri sürdürdüğü bu operasyonların, devletin ilgili tüm kurumlarıyla yakın bir istişare, dayanışma ve görüş birliği içinde yapıldığını belirtti.

Cemil Çiçek, "Dolayısıyla bu harekatın başarıya ulaşabilmesi için hükümet olarak elimizden gelen her türlü çabayı gösterdik, göstermeye de devam ediyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir an evvel bu operasyonlardan başarıyla çıkması için bize düşen neyse onu yaptık, yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin zor kış şartları altında ülkenin güvenliği, birliği ve dirliği için bu operasyonları sürdürdüğünü belirten Çiçek, "Türk Silahlı Kuvvetlerine tebriklerimizi, teşekkürlerimizi ifade etmek istiyorum. Onlarla gurur duyuyoruz" diye konuştu.

aktifhaber



Bu haber 238 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,594 µs