En Sıcak Konular

DTP kara operasyonunu değerlendirdi

22 Şubat 2008 17:31 tsi
Sınır ötesi kara operasyonunu değerlendiren DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, her gün yeni umutlar ekmeye çalışırken her sabah kötü bir haberle karşılaştıklarını ifade etti.

Batman'da 17 Şubat günü darp edilen DTP Milletvekili Bengi Yıldız ve Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan'a geçmiş olsun dileğinde bulunmak amacıyla Batman'a gelen Emine Ayna ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, kara operasyonunu değerlendirdi.

Diyarbakır il sınırında bir grup partili tarafından karşılanan Ayna ve Tuncel, daha sonra DTP Merkez İlçe binasına gelerek Milletvekili Bengi Yıldız ve Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan'a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Burada Kuzey Irak'a yapılan kara operasyonunu değerlendiren Ayna, "Biz her gün yeni umutlar ekmeye çalışırken, biz her gün Türkiye'nin demokratikleşmesi için ne yapabilirizi düşünüp tartışırken, bunun kavgasını yaparken ne yazık ki uyandığımız her sabah yeni bir kötü haberle karşılaşıyoruz." dedi.

Kara operasyonunun başladığını üzülerek duyduklarını belirten Ayna konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu sabah yine umutlarımızı eksilten bir haberle karşılaştık. Ama ne yaparlarsa yapsınlar umutlarımızı yok edemezler. Kara operasyonu başlamış durumda. Kara operasyonunun nereye kadar gideceği belli değil. Yarın neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Kaygılıyız ama durmayacağız. Operasyonların durması için ne gerekiyorsa yapacağız. Mücadeleye devam edeceğiz. Operasyonların durması için binlerce kişiyle Kasrik boğazına gittik. Biz bu yürüyüşü gerçekleştirirken bu operasyonlardan rant elde edenlerin nemalananların bizim yürüyüşümüzle operasyonları durdurmayacağını biliyorduk. Ancak operasyonlar durduruluncaya kadar ne gerekiyorsa yapacağız. Çünkü biz demokrasiden barıştan yana olan halkımıza güveniyoruz."

Daha sonra söz alan DTP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, sınır ötesi operasyonun hiç kimseye yarar sağlamayacağı aksine gerginliği arttıracağını belirterek, "Başbakan bir soru üzerine, operasyonlarla yaşamaya alışın demişti, biz savaşla değil barışla yaşamaya alışmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

 
8 sütun



Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,853 µs