En Sıcak Konular

Gül'den harekat değerlendirmesi...

22 Şubat 2008 17:23 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin güç arazi ve hava şartlarına rağmen terör örgütüne karşı etkili bir harekat gerçekleştirdiğini belirtti.

Gül, kara harekatının Irak'ın istikrarına ve bölge halkının huzuruna katkıda bulunacağına işaret ederken, silahlı kuvvetlerin bölgede yaşayan masum sivillerin operasyonun olumsuzluklarına karşı etkilenmemesi için azami gayret gösterdiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, yaptığı yazılı açıklamayla, dün başlatılan ve bugün sürdürülen Irak'ın Kuzeyi'ndeki kara harekatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, açıklamasında şöyle dedi:

"Türk Silâhlı Kuvvetleri dün terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki unsurlarına yönelik sınırlı bir kara harekâtı başlatmıştır. Kendisine verilen görevleri üstün vazife anlayışı içinde her zaman cesaret ve kararlılıkla yerine getiren şanlı ordumuz, güç arazi ve hava şartlarına rağmen, bölücü terör örgütüne karşı etkili bir harekât gerçekleştirmektedir.

Bölgede yaşayan masum sivillerin harekâttan olumsuz etkilenmemeleri için azamî gayret gösterilmektedir. Zor anlarında defalarca kucak açtığımız ve dostane yardım elimizi uzattığımız Irak halkı Türkiye'nin kardeşi ve akrabasıdır.

Türkiye, komşumuz Irak'ın ulusal birliğine ve toprak bütünlüğüne daima büyük önem atfetmiştir. Bu harekâtımızın da Irak'ın istikrarına ve bölge halkının huzuruna katkıda bulunacağına içtenlikle inanıyorum.

Türkiye Cumhuriyeti, Devleti ve Milletiyle güvenliğine tehdit teşkil eden unsurları yok etme kudretindedir. Birlik ve beraberliğini şartlar ne olursa olsun korumaya her zaman muktedirdir. Türk Silâhlı Kuvvetlerinin harekâtta görev alan her kademedeki tüm mensuplarına bu mukaddes vatan görevinde üstün başarılar diliyorum."

 8 sütun



Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,434 µs