En Sıcak Konular

Rusya: 'Kosova için ‘GÜÇ KULLANIRIZ!’

22 Şubat 2008 15:34 tsi
Rusya: 'Kosova için ‘GÜÇ KULLANIRIZ!’ iyibilgi'nin söylemekten dilinde tüy, kaleminde mürekkep kalmamıştı. Ama ne yazık ki ok yayından çıkıyor. Füze denemeleri, Kara harekatı ve ardından bu açıklama. Dünya artık ‘II. Soğuk Savaş’a merhaba diyor! Günlerdir iyibilgi’nin tek t

Daha bu sabah iyibilgi okurları, hem de kara harekatının sıcak saatleri yaşanırken, ABD’nin Çin ve Rusya’ya mesaj gönderen “füze denemesi” ile ilgili yazısını ve bunun soğuk savaş anlamına geldiğini, bölgemizdeki tüm gelişmelerinden bundan müstesna değerlendirilemeyeceğini okudu. Ve o yazının mürekkebi bile kurumadan bakın neler oldu!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Irak'ın kuzeyinde, PKK'ya karşı başlattığı kara harekatının açıklanmasından yarım saat sonra, Rusya'dan da tedirgin edici bir açıklama geldi. Rusya'nın NATO temsilcisi, Kosova konusunda ülkesinin "güç kullanımına başvurabileceğini" açıkladı.

Moskova'nın NATO temsilcisi, Avrupa Birliği'nin ya da NATO'nun, Birleşmiş Milletler'in Kosova ile ilgili tutumuna uyum göstermedikleri takdirde, Moskova'nın güç kullanabileceğini duyurdu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da  Kosova'nın 17 Şubat'ta tek taraflı bağımsızlığını ilan etmesiyle ortaya  çıkan durumun Rusya, AB ve ABD ile ilişkilerine zarar verebileceği  uyarısı yaparak, Kosova görüşmelerinin yeniden başlaması çağrısında  bulundu.

Gürcistan’ı da uyardı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'yi NATO üyeliği çabaları konusunda uyardığı bildirildi. Saakaşvili, Bağımsız Devletler Topluluğu (BT) ülkeleri gayrı resmi zirvesi için geldiği Moskova'da Putin ile bir araya geldi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün akşam saatlerinde yapılan görüşmeden sonraki açıklamasında, Putin'in Saakaşvili'yi NATO'ya girmeleri halinde bunun Gürcistan için olumsuz sonuçlar doğuracağı konusunda uyardığını açıkladı.

Lavrov, “Putin, onların NATO'ya girmeleri konusunda gerçek bir neden görmediğimiz şeklindeki Rusya'nın ilkeli pozisyonunu bir kez daha vurguladı. Ayrıca NATO'ya katılımın, Gürcistan-Rusya ilişkileri dahil, ne gibi olumsuz sonuçlara yol açabileceğini detaylı şekilde anlattı” dedi.



Bu haber 1,602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,245 µs