En Sıcak Konular

CHP'liler mahkemede yumruklaştı

22 Şubat 2008 15:18 tsi
CHP'nin mahkemelik olan il başkanı kurasında olay... Hakim huzurunda yapılan kura çekimi sonrası CHP'liler mahkeme salonunda tekme tokat birbirine girdi. Kavgayı polis ayırdı.

Erzurum'da önceki gün yapılan CHP İl Başkanlığı Kongresi'nde kurada usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle bugün Adliye Sarayı'nda Hakim huzurunda yeniden kura çekimi yapıldı. Kura sonrasında mahkeme salonunun içerisinde taraflar tekme tokat birbirlerine girdi.

Önceki gün Palan Otel'de gerginliklerin yaşandığı kongrenin ardından bugün de Erzurum Adliyesi'nde olay yaşandı. Bugün saat 11. 00'da Erzurum Adliyesi 2. İcra Mahkemesi Salonu'nda Hakim Özkan Tuncer, nezaretinde kura çekimi yeniden yapıldı. Kura çekimi öncesinde il başkan adayı Nevzat Özpeker ile Hakim Özkan Tuncer, arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Hakimin kura çekmesine itiraz eden Özpeker, " Dünyanın hiçbir yerinde kurayı hazırlayan tarafından kura çekimi yapılamaz" şeklinde itirazlarda bulundu.

Bunun üzerine Özpeker'in itirazları tutanaklara geçilerek, Hakim Tuncer, tarafından kura çekimi yapıldı. Kuradan Nevzat Özpeker, çıkarken bu sırada mahkeme salonu içerisinde tekme, tokatlar konuştu. Salon içerisinde önce sevinç gösterisinde bulunan Özpeker, il başkan adayı Dursun Murat Çelikoğlu'nun destekçisi eski milletvekili adayı Avukat Erbaşar Özsoy'a, yumruklarla saldırdı. Çıkan arbede sonrasında yere düşen Avukat Özsoy, polislerin müdahalesiyle yerden kaldırıldı.

Daha sonra sakinleştirilen taraflar, duruşma salonunun dışarısına çıkarıldı. Mahkeme Başkanı Hakim Özkan Tuncer ve saldırıya uğrayan Erbaşar Özsoy, Nevzat Özpeker hakkında mahkemenin huzurunu bozmak ve saldırı suçundan suç duyusunda bulundular.

Olayların ardından Adliye binası önünde basın açıklaması yapan saldırıya uğrayan Erbaşar Özsoy, " Bana tekme, tokat saldırdı. CHP İl Başkanına hiç yakışmayacak hareketler sergiledi. Gerekli mercilere suç duyurusunda bulundum." dedi.

Nevzat Özpeker'in destekçilerinden Parti il yöneticilerinden Raci Körükler ise, " Erbaşar Özsoy, bu tokatı hakketti. Allah'ın tokatını yedi."diye konuştu.

Olayların ardından Nevzat Özpeker, güvenlik şubesi ekipleri tarafından ifadesi alındı.

İl Başkanı adayı olan Nevzat Özpeker ve Dursun Murat Çelikoğlu'nun yarıştığı il başkanlığında iki adayında 48'er oy almaları üzerine kura çekimi yapılmış, kura çekiminden Nevzat Özpeker, başkan olarak çıkmıştı. Ancak yapılan itiraz sonrasında kura çekiminde usulsüzlük olduğu gerekçesiyle İl Seçim Kurulu tarafından, kura çekiminin Hakim huzurunda yeniden yapılması kararı alınmıştı.

Haber7



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,822 µs