Güneş | " /> Güneş | "/>

En Sıcak Konular

İşte kara harekatının adı: Güneş

22 Şubat 2008 14:33 tsi
İşte kara harekatının adı: Güneş
Türk askeri K. Irak'daki PKK kamplarını hem karadan hem de havadan vuruyor. Yapılan operaysonn adını Bakanı Ali Babacan açıkladı; Güneş. Peki neden Güneş? İşte cevabı:

Türk askeri Kuzey ırak'a girdi ve PKK hedeflerini bombalıyor. Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın, önceki gün yaptığı 'Kara Harekatı' olabilir açıklamasının ardından, operasyonun adının 'Güneş' şeklinde açıklamıştı.

NEDEN GÜNEŞ?

Operayon adını, Şırnak'ta çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Onbaşı Kasım Aksoy'un, 3 yaşındaki gözü yaşlı Güneş'ten alıyor. Babacan'ın açıkladığı bu karar karar, kısa süre önce eşini vatana şehit veren Fatma Yağmurlu'yu çok duygulandırdı.

KOCAMIN KANI YERDE KALMASIN

Babasının cenaze töreninde yalın ayaklı ve yırtık çoraplarıyla dikkat çeken Güneş'in adının operasyona verilecek olması, şehidin ailesinin acısını biraz da olsa hafifletti.

Cihan Haber Ajansı'nda yer alan habere göre kara operasyonuna 'Güneş' adının verilecek olmasına Fatma Yağmurlu çok sevindi ve şunalrı söyledi: "Kocamın ve diğer şehitlerin kanı yerde kalmasın".

Gözyaşları dinmeyen Yağmurlu, kızları Güneş ve Zeliha ile birlikte eşinin mezarı başına giderek dua okudu. Şehit Kasım Aksoy'un ağabeyi Ömer Aksoy, operasyonun adına yeğeninin verilmesini kendilerini gururlandırdığını vurgulayarak, "Allah devletimizden razı olsun. Bizleri de bu şekilde onure etmişler. Kardeşim şehit olduktan sonra devletin şefkatli elleri sürekli üzerimizde oldu. Yetkililer sürekli arayıp sorarak bizlere de sahip çıktılar. Bu operasyona Güneş adının verilmesi bizi son derece memnun etmiştir" dedi.

AYAKKABISIZ YETİM: GÜNEŞ

Şehit Kasım Aksoy, son yolculuğuna memleketi Şanlıurfa'da uğurlanırken kızları 3 yaşındaki Güneş ve 2 yaşındaki Zeliha'da törene katılmıştı. Aile yakınlarının kucağında ağlayan ayakkabısız iki yetimin hali yürekleri dağlamıştı. Gazetelere manşet olan iki yetime işadamları yardım sözü vermişti.

Haber 7
 



Bu haber 414 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,557 µs