En Sıcak Konular

'Bu operasyon dam üstünde saksağan!'

22 Şubat 2008 13:49 tsi
'Bu operasyon dam üstünde saksağan!' Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanı olduğu dönemde PKK'ya karşı yapılan en büyük harekât olan Çelik-1 Operasyonu'nu yöneten, Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu sınır ötesi operasyonu değerlendirdi.

Pamukoğlu, operasyonun başarılı olması için PKK'nın “Önce süpürülüp sonra kaçtığı yerde önüne çıkmak gerek. Yoksa bitmez, kaçarlar'' dedi.

'KIŞ ŞARTLARI ETKİLEYECEK'

Pamukoğlu, “Bu safhada operasyonu değerlendirmek için erken. Kış şartları da Türk Silahlı Kuvvetlerini etkileyecektir. Coğrafi şartlar zordur. Kış şartları dolayısıyla daha da zordur. Bizim askerimiz çelikten değil'' dedi.

19 Mart 1995 günü başlayıp 37 gün süren ve 35 bin asker ile 10 bin korucunun katıldığı Çelik operasyonunu yöneten Pamukoğlu şunları söyledi:

“Spesifik bir istihbarat alınmış ve bu istihbarat çerçevesinde operasyon yapılıyorsa durum ayrıdır. Oradaki kamplara yönelik bir genel operasyon ise ayrıdır.

PKK'nın Kuzey Irak'taki 7 ana kampına yarasa gibi bir anda operasyon yapılsa bile yine de coğrafyanın hayal edilemez özelliklerinden dolayı, kamplardakilerin tümü ele geçirilemez. Ben o bölgeyi avucumun içi gibi biliyorum. Benim için şu aşamada operasyon dam üstünde saksağandır. Hedefler nedir, ne yapılacaktır. Kaç yere ne kadar birlik sevkediliyor. Yığınak yapıldı mı ?

Bütün bunları değerlendirmek lazım. Oralarda tabii yüzlerce mağara var. Onlar helikopterlerin sesini duyduğunda zaten o mağaraların derinliklerine çekilmişlerdir. Topçu ve havan atışı başladığı zaman da mağaradadırlar. Bir yerden süpürürken, onun gideceği kaçacağı yerlerde de sizin bekliyor olmanız lazım. Başka yolu yok''

 



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,868 µs