En Sıcak Konular

Asala'yı İsrail bitirmiş!

22 Şubat 2008 12:44 tsi
Asala'yı İsrail bitirmiş! Yahudi kuruluşları direktörü Barry Jacobs, Asala terör örgütünü İsrail'nin bitirdiğini söyledi

Bir Yahudi'nin AKP itirafı

Yahudi kuruluşları direktörü Barry Jacobs, Asala terör örgütünü İsrail'nin bitirdiğini söyledi.

 

Haber Tarihi: 22 Şubat 2008Kategori: DünyaYorum Sayısı: 0Okunma Sayısı: 140Haber Puan: 0

1 2 3 4 5 Amerikan Yahudi Komitesi adlı önde gelen Yahudi kuruluşunun Stratejik Etüdler Direktörü Barry Jacobs, terör örgütü Asala'nın Türk diplomatlarına yönelik saldırılarının sona erdirilmesinde, İsrail'in 1982'de Bekaa Vadisine düzenlediği askeri operasyonun rol oynadığını ima etti.

Jacobs, Washington'da Rumi Forum kuruluşunda Türkiye-İsrail ilişkileri konusunda yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki güvenlik işbirliğinin uzun bir geçmişi olduğunu anlatarak, İsrail ordusunun 1982'de Lübnan'ı işgali sırasında Bekaa Vadisinde operasyon düzenlemesinin öncesinde bölgede aralarında Asala'nın da yer aldığı çeşitli grupların bulunduğunu belirtti.

Jacobs, "İsrail'in operasyonu sonrasında ise Asala'nın cinayetleri sona erdi" dedi.

Jacobs, Asala'nın Bekaa'da ortadan kalkmasına ilişkin İsrail ordusunun doğrudan Asala'yı mı hedef aldığını, yoksa Türkiye'ye bilgi mi verdiğini ise bilmediğini kaydetti.

Türkiye'deki siyasete de değinen Jacobs, Türkiye'de geleneksel partilerin 2001'deki ekonomik krizin ortaya çıkmasında rolü olduğunu ve toplumun taleplerini karşılayamadığını ifade ederek, "Ben Türk olsam, 2002'de AK Parti'ye oy verirdim" dedi.

Jacobs, AK Parti'nin beş yıl iktidarda kaldıktan sonra geçen Temmuz'daki seçimlerde yüzde 47 dolayında destek almasının da büyük başarı olduğunu kaydetti.

Jacobs, Türkiye-İsrail ilişkilerinin mevcut durumunu da "güçlü" diye nitelendirdi.

Barry Jacobs, Ermeni tasarılarının ABD Kongresi'nden geçmesine karşı çıktıklarını hatırlatarak, bu konunun yerinin Kongre olmadığını ve tasarının geçmesi durumunda Türk-Amerikan ilişkilerinin alacağı büyük yaranın bilincinde olduklarını anlattı. Jacobs, 1915 olaylarına ilişkin tasarının Kongre'de bu yıl için "öldüğüne de" işaret etti. Barry Jacobs, buna karşılık 1915 olaylarının Türkiye'de daha fazla tartışılmasının gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin Orta Doğu müzakerelerinde en iyi şekilde "kolaylaştırıcı" olarak rol oynayabileceğini belirten Jacobs, bazı çevrelerin Türkiye için dile getirdiği "model" kavramının yanlış olduğunu ve Türkler ile Araplar arasında çok fark bulunduğunu ifade etti.

"Mustafa Kemal, 20'nci yüzyılın en büyük adamlarından biriydi" diyen Jacobs, Arapların ise ancak "Nasır, Saddam gibi üçüncü sınıf" devlet adamları çıkarabildiğini söyledi.

Hamas lideri Halid Meşal'in Türkiye'yi ziyaretinin "hata" olduğunu savunan Jacobs, Türkiye'nin Suriye ile ilişkilerini yakınlaştırmaktan kazanacağı bir şey olmadığını iddia etti.

Jacobs, Heybeliada ruhban okulunun açılması gerektiğini de ifade ederek, Türkiye'nin bundan hiçbir şey kaybetmeyeceğini söyledi.


Bugün



Bu haber 1,047 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,706 µs