En Sıcak Konular

Sınırı aşan 53 tankımız geri döndü

22 Şubat 2008 12:22 tsi
Diyarbakır'dan kalkan jetler sınıra doğru yöneldi. Çukurca'da hava ve kara hareketliliği hız kazandı. Obüs topları terör kamplarını dövdü. 53 tank dün gece Irak'a girdi..

Diyarbakır Askeri Havaalanın'dan savaş uçakları kalkış yaptı

Diyarbakır Askeri Havaalanından savaş uçakları havalandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce, Irak'ın kuzeyinde üslenmiş terör örgütü PKK mensuplarını etkisiz kılmak ve bölgedeki örgütsel altyapıyı kullanılmaz hale getirmek maksadıyla, dün akşam saatlerinden itibaren sınır ötesi kara harekatı başlatılırken, bugün Diyarbakır Havaalanında askeri hareketlilik yaşanıyor.

Diyarbakır'daki üsten bugün savaş uçakları havalanarak Irak sınırına doğru yöneldi.

Öte yandan, Irak'ın kuzeyine yönelik başlatılan kara operasyonu nedeniyle Irak'taki teröristlerin Türkiye'ye sızmasını engellemek amacıyla Irak sınırına yakın bölgelere çok sayıda birlik yerleştirilirken, savaş uçakları ile helikopterler Irak sınırı boyunca keşif uçuşunu sürdürüyor.

Irak'a giren 53 tank geri döndü

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Terör Örgütü PKK'ya yönelik hava harekatından sonra başlattığı kara harekatı 10 bin askerle devam ederken, 53 tank sabah saatlerinde Irak'tan Türkiye'ye giriş yaptı. 

Genelkurmay Başkanlığı'nın kara harekatının başladığını açıklamasından sonra sınırdaki Silopi ilçesinde hayat dururken, saat 10.30'da, Habur sınır kapısı trafiğe kapatıldı. Irak tarafında bulunan 53 tank geniş güvenlik önelmelmri altında Türkiye'ye giriş yaptı. Tankların girişi esnasında mehmetcik, tüm yolları kapatırak adeta kuş uçurtmadı. Türkiye'ye giriş yapan 53 tank Silopi'de bulunan destek kıtalar komutanlığına getirildi. 25 dakika süren sevkiyat nedeniyle sınır kapısı araç trafiğine tamamen kapatıldı. Türk bayraklarının dalgalandığı tankların dün gece Irak'a girdikleri ve görevlerini icra ettikten sonra yurda döndükleri belirtildi.

Çukurca çok hareketli


Hakkari'nin Çukurca ilçesinde hava ve kara hareketliliği hız kazandı.
Van ve değişik illerde gelen askerler Irak'ın sıfır noktasında bulunan Çukurca ilçesi Uzundere beldesi, Işıklı ve Üzümlü köylerindeki sınır noktalarına kaydırıldı. Sabah saatlerinde ise savaş uçakları ve keşif uçakları Hakkari ve Çukurca ilçesi üzerinde büyük bir gürültü ile sınır boylarına yöneldiği görüldü.

Yolda geçen top, silah ve mühimmat yüklü askeri araçların görüntülenmesine ise yasaklanma getirildi. Yol güvenliğini sağlayan zırhlı araçlardaki askerler, basın mensuplarını bir süre göz hapsinde tutarak askeri konvoy geçtikten sonra serbest bırakıyorlar.

3. JANDARMA TAKTİK ALAY KOMUTANLIĞI, TERÖR KAMPLARINI OBÜS TOPLARI İLE BOMBARDIMANA TUTTU

Kara ve hava hareketliliğinin hız kazandığı Çukurca ilçesinde akşam saatlerinde yapılan top atışlarının ise termal kameraların Irak'ın Kanimasi, Oremar, Bamerne bölgelerinde tespit ettiği bölgeler yapıldığı bildirildi.
Resmi bir açıklama yapılmamasına karşılık, yerel kaynaklarda alınan bilgiye göre, özel eğitilmiş Türk komandolarının Çukurca 49 nolu sınır taşı ile Üzümlü köyü sınırında 10 kilometre Irak topraklarına girdiği bildirildi.

Haber 7-AA



Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,771 µs