ilk tepki geldi | " /> ilk tepki geldi | "/>

En Sıcak Konular

ABD'den harekata ilk tepki geldi

22 Şubat 2008 11:46 tsi
ABD'den harekata ilk tepki geldi
TSK'nın Kuzey Irak'taki PKK hedeflerine karşı başlattığı kara harekatına ilişkin ABD'den ilk değerlendirme geldi. Büyükelçik Sözcüsü, "Genelkurmay açıklamasını gördük. Yorum yapmayacağız.' dedi.

ABD Büyükelçiliği, TSK'nın Kuzey Irak'taki PKK hedeflerine karşı başlattığı kara harekatına ilişkin bir değerlendirme yapmaktan kaçındı. Büyükelçik Sözcüsü, "Genelkurmay açıklamasını gördük. Yorum yapmayacağız.' dedi.

Büyükelçilik Sözcüsü, TSK'nın Kuzey Irak'taki PKK hedeflerine karşı başlattığı kara harekatına ilişkin Genelkurmay açıklamasını gördüklerini belirterek 'Yakından izliyoruz. Eklenecek bir şey yok. Yorum yapmayacağız.' şeklinde konuştu.

Kara Harekatı konusunda Acil koduyla Irak ve ABD bilgilendirildi. Bilgilendime, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan tarafından yapıldı. Dün akşam Kuzey Irak'a başlatılan kara harekatına 10 bin Türk askeri katılıyor.

AVUSTURYA MEDYASI 'ACİL' OLARAK DUYURDU

Avusturya Devlet Televizyonu ORF'in resmi sitesinde "Türkiye, Kuzey Irak'a karşı harekatını başlattı" haberi flaş olarak verildi.

TÜRK ASKERİ SINIRI 10 KM. GEÇTİ

Irak'ın kuzeyine kara harekatı düzenleyen Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak sınırını 10 kilometre geçtiği öğrenildi.

SAVAŞ UÇAKLARI DA OPERASYONA KATILIYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyine düzenlediği kara harekatı sürerken, yerel Kürt kaynakları tarafından savaş uçaklarının da Zap ve Behdinan'ı bombaladıkları öğrenildi.

ABD: İZLİYORUZ

Büyükelçilik Sözcüsü, TSK'nın Kuzey Irak'taki PKK hedeflerine karşı başlattığı kara harekatına ilişkin Genelkurmay açıklamasını gördüklerini belirterek "Yakından izliyoruz. Eklenecek bir şey yok. Yorum yapmayacağız.

TSK:
Türkiye Askeri harekatı tek başına yürütecek...

Irak Başbakanı Nuri El MALİKİ

Türkiye sınırlarımıza saygı göstermeli...

YEREL YÖNETİM TOPLANTI HALİNDE

Irak'ın kuzeyindeki yerel yönetimin toplantı halinde olduğu bildirildi.

SINIR KAPATILDI

Habur Gümrük Kapısı'nın Hac Konaklama Merkezi'ndeki tankların sınıra kaydırılması nedeniyle araç trafiğine kapatıldığı bildirildi.

SIFIR NOKTADA HAREKETLİ SAATLER
Sabah saatlerinde Şırnak'ın Cizre ilçesinden Irak sınırına sıfır noktada bulunan askeri birliklere 100'e yakın askeri araç ve çok sayıda komando kaydırıldı. İki gündür bölgeye yapılan sevkıyat kapsamında sınır bölgesine çok sayıda komando ve askeri araç ve tank sevkiyatı yapıldı. Sabah gerçekleştirilen askeri sevkiyata zırhlı araçlar karadan eskortluk yaparken, helikopterler de havadan güvenliği sağladı. Sevkiyatta, sınır birliklerine konuşlandırılmak üzere tanklar, askeri ambulans araçları, frekans bozucu jammerlar, uzun menzilli toplar, içi mühimmat ve cephane dolu araçlar, ZPT ve Akrep türü zırhlı askeri personel taşıyıcı araçların yer aldığı bildirildi.

HENÜZ BİLGİMİZ YOK

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyindeki PKK unsunlarına karşı düzenlediği harekata ilişkin henüz bilgilerinin olmadığını söyledi.

Genelkurmay, dün akşamdan itibaren kara harekatı başlatıldığını resmi internet sitesinden duyurdu. İşte açıklama:

Türk Silahlı Kuvvetleri; yurt içindeki operasyonlarına devam ederken, Irak’ın kuzeyinde üslenmiş PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensuplarını etkisiz kılmak ve bölgedeki örgütsel altyapıyı kullanılmaz hale getirmek maksadıyla, 21 Şubat 2008 günü saat 10:00-18:00 arasında, belirlenen hedefleri karada konuşlu uzun menzilli silahlar ve Hava Kuvvetlerine mensup uçaklar ile etkili bir şekilde vurmuştur.

Başarıyla icra edilen ateşle taarruzdan sonra, aynı gün saat 19:00’dan itibaren Hava Kuvvetleri ile desteklenen bir sınır ötesi kara harekatı başlatılmıştır.

Bugüne kadar icra edilmiş olan hava operasyonlarının devamı niteliğindeki kara harekatının hedefi, PKK/KONGRA-GEL terör örgütü olup; sivillerin ve Türk Silahlı Kuvvetlerine düşmanca bir harekette bulunmayan yerel unsurların harekattan olumsuz etkilenmemeleri için gerekli hassasiyetin gösterilmesine devam edilecektir.

Irak’ın toprak bütünlüğüne ve istikrarına özel bir önem veren Türk Silahlı Kuvvetleri, planlanan hedeflere ulaşılmasından sonra, en kısa zamanda yurt içine dönecektir.

İcra edilen harekatın, bölgenin teröristler için kalıcı ve güvenli bir üs bölgesi olarak kullanılmasını önleyerek, Irak’ın istikrar ve iç barışına da katkı sağlayacağı değerlendirilmektedir.

Basın mensuplarının operasyon bölgelerine girmemeleri, kendi can güvenlikleri ve harekatın emniyeti açısından önem taşımaktadır.

Gerektiğinde kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir.

Saygı ile duyurulur.

Samanyolu



Bu haber 385 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,870 µs