En Sıcak Konular

'Sıfır uçak' yalan çıktı!

22 Şubat 2008 08:43 tsi
Kurulduğu günden bu yana gazetelere ilan vererek, 'Güvenlik ve konfora önem veririz, uçaklarımız sıfırdır' diyen Atlasjet'in, World Focus'un bakımsız uçaklarını kullandığı, Isparta'daki faciadan sonra ortaya çıktı.

Isparta'da 57 yolcu ve mürettebatın ölümüyle sonuçlanan uçak faciası Atlasjet'in, World Focus'tan, rutin bakımları bile yapılmayan uçaklar kiraladığını ortaya çıkardı. Atlasjet'in gazete ilanlarında ise “Türkiye ikincisiyiz, uçaklarımız sıfır” ibaresi bulunuyordu.
Isparta'da 57 kişinin korkunç şekilde yaşamını yitirdiği kazanın olduğu gün, Atlasjet'in, günlük gazetelerde, tam sayfa ilanı vardı. 'Henüz İkinciyiz. Niye bizimle uçasınız ki' diye başlayan ilanda, özetle şu ifadeye yer veriliyordu: “Biz daha çok çalışıyoruz. Bizimle birkaç kere uçtunuz diye, sizi 'çantada keklik' müşterimiz gibi göremeyiz. Güvenliğinizle ilgili hiçbir soru işaretiniz olsun istemeyiz. Bu nedenle, kaptan pilotlarımız, ortalama 20 yıl tecrübelidir. Uçaklarımız yepyeni, koltuklarımız gıcır gıcır, deridir. Hem ikinci olacaksın, hem de sanki birinciymiş havalarında, eski püskü uçaklarla uçuracaksın yolcularını. Aklımız almaz bunu.”


Şirketin sahibine sorun

Tuncay Doğaner, Isparta'daki kaza yaşandığında, Atlasjet'in genel müdürüydü. Kazadan sonra ise görevinden alındı. Atlasjet'in kuruluş aşamasında da bulunan ve aynı zamanda da yüzde on ortağı olan Hava Kuvvetleri'nden emekli pilot Tuncay Doğaner, Yeni Şafak'a, konuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Atlas Jet'in eski CEO'su Tuncay Doğaner, ilanlarda tam aksi iddia edilmesine rağmen, kullanılmış ve bakımı yapılmayan uçakların kullanıldığını söyledi. 'Anlatacağım çok şey var ama bunun zamanı var' diyen Tuncay Doğaner, 'Bu konu yargıya intikal etmiştir. Konuşmam doğru olmaz bu şirkete de bana da zarar verir. Ancak şunu söyleyebilirim, Isparta'da düşen uçak Atlas Jet'in değil World Focus şirketinindir. Bu havayolu şirketinin sorumluluğu da Sivil Havacılık'a aittir' ifadesini kullandı. Doğaner, 'Siz bunları bence, şirketin sahibi Murat Aksoy'la konuşun. Çünkü World Focus'la kontratı imzalayan kendisidir. Her ne kadar Isparta kazasının faturası bana çıkartılsa da bunlar benim dışımda olan gelişmeler. Zamanı geldiğinde tabiki bunlarla ilgili yasal hakkımı da kullanacağım. Atlasjet benim çocuğum” diye konuştu.

ASIL MAĞDUR BENİM

Uçakların kiralanmasının yetkisi dışında olduğunu belirten Doğaner,“Şirketin sahibi tarafından imzalanan kontrattan benim sorumlu tutulmam söz konusu olamaz. Şu anda mağdur olan biri varsa o da benim. Öte yandan ben hala o şirketin yasal ortağıyım. Şirkete bir zarar gelsin istemem” şeklinde konuştu.

yenişafak



Bu haber 491 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,558 µs