sinir savaşı! | " /> sinir savaşı! | "/>

En Sıcak Konular

Peşmerge ile sinir savaşı!

22 Şubat 2008 08:01 tsi
Peşmerge ile sinir savaşı!
Barzani'nin sağ kolu Fuat Hüseyin, Türk askeriyle peşmergelerin çatıştığını öne sürdü. Genelkurmay ve Peşmerge yetkilileri çatışmayı yalanladı. KYB'nin internet sitesi de Türk savaş uçaklarının bölgeyi bombaladığını iddia etti.

Peşmergelerle çatışma iddiası
Kuzey Irak'taki Kürt Bölgesel Yönetimi lideri Mesud Barzani'nin sağ kolu Fuat Hüseyin dün akşam saatlerinde Türk askeriyle peşmergeler arasında silahlı çatışma meydana geldiğini öne sürdü.
Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları ile peşmerge güçleri arasında çatışmalar olduğu iddialarını yalanladı. Peşmerge Güçleri Sözcüsü Cabbar Yaver de "Sınır bölgelerinde bir hareketlilik var ama herhangi bir çatışma olmadı" dedi.
Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin resmi internet sitesi Türk savaş uçaklarının Dekurk'a bağlı Nerwe ve Nihele alanlarını vurduğu, ardından söz konusu bölgelerin uzun menzilli toplarla bombalandığını duyurdu. Öte yandan, sınırın sıfır noktasına da yüzlerce bordo berelinin de aralarında bulunduğu takviye birlikler sevk edildi.
Reuters'ın haberine göre Kuzey Irak'taki Kürt Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin, Kuzey Irak'taki bir askeri üste bulunan tankları dışarı çıkarmak isteyen Türk askerleri ile bunu engellemek isteyen peşmerge güçleri arasında silahlı çatışma çıktı. Reuters'a 'çatışma çıktı' diyen Hüseyin DHA'ya yaptığı açıklamada ise Türk askeri birlikleriyle peşmergelerin Amediye'de karşı karşıya geldiğini ancak bir çatışma yaşanmadığını söyledi.


'Maksatlı haberler'
Çatışma iddiasına Genelkurmay Başkanlığı'ndan jet yalanlama geldi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, "Bazı basın ve yayın organlarında, Irak'ın kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları ile peşmerge güçleri arasında çatışmalar olduğu yönünde haberler yer almaktadır. Söz konusu haberler tamamen gerçek dışı olup, kamuoyunu yanıltmak için maksatlı olarak çıkarılmaktadır" denildi.
Kuzey Irak'ta, Türk askerinin operasyon düzenlemesiyle ilgili çıkan haberler konusunda DHA'ya konuşan Peşmerge Kuvvetleri Sözcüsü Cabbar Yaver, "Türk askerinin şu anda Kürt bölgesinde olduğu doğru değil. Sınır bölgelerinde bir hareketlilik var ama herhangi bir çatışma olmadı" dedi.
KYB'nin resmi internet sitesi Pukmedia, dün öğleden sonra önce Türk savaş uçaklarının Amediye ilçesi Dereluk beldesine bağlı Nerwe ve Nihele alanlarını bombaladığını duyurdu. Haberde, uçakların bombardımanından sonra bu kez söz konusu bölgelerin uzun menzilli toplarla bombalandığı, sivillerde bir can kaybı olmadığı belirtildi.
Şemdinli ilçesinin Irak sınırındaki Derecik bölgesinden de topçu birlikleri bölge yakınlarında bulunan PKK terör örgütünün yuvalandığı Hakurk, Bradost, Kanimasi, Avaşin ve Zap bölgelerini top atışına tuttu. Çukurca'da da yığınak sonrası obüsler ateşlendi. Irak topraklarındaki hedefler bombalanırken, yaaşık 2 aydır yapılmayan top atışları sonrası ilçedeki sessizlik bozuldu.

Bordo bereliler sınırda
Irak sınırındaki birliklere cephane ve asker sevkıyatı da sürüyor. Olası kara harekâtına karşı Şırnak sınırında konuşlanan yüzlerce bordo bereli asker de önceki gece Çukurca tarafına kaydırıldı.
Öte yandan, tank sevkiyatı için Habur'a giden yol bir süre diğer araçların geçişlerine kapatıldı.
Bu arada Amerikan AP ajansı ise Türkiye saatiyle 20.12'de peşmerge güçlerinin alarma geçirildiğini bildirdi. Ajans, Peşmerge Güçleri Sözcüsü Yaver'e dayanarak olası bir Türk askeri harekatından endişe eden Kürt yönetiminin peşmerge güçlerini alarma geçirdiğini kaydetti.

BORDO BERELİLER KAYDIRILDI

Kuzey Irak'a olası bir kara harekâtı çerçevesinde yüzlerce bordo bereli Şırnak sınır bölgesinden Çukurca tarafına kaydırıldı.

milliyet



Bu haber 3,982 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,372 µs